Tlačové správy

Výzva Popradčanom: Máme naozaj radi mesto Poprad a náš unikátny región?

Ak sa z Popradu vyberieme 50 km na východ, dostaneme sa na Branisko, južný smer nás zavedie na Gemer, na západe máme malebný Liptov a na severe sme v poľskom Zakopanom. Pomyselným stredom tohto jedinečného regiónu, so štyrmi národnými parkmi, je Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Výzva Popradčanom: Máme naozaj radi mesto Poprad a náš unikátny región?
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: TASR

Táto približne sto kilometrová oblasť je plná fascinujúcej histórie a žije originálnymi kultúrnymi tradíciami. Na svete existuje len niekoľko desiatok podobne netradičných miest. No ak sa zameriame len na Slovensko, najvýznamnejším regiónom je Bratislava, hlavné mesto s významnými susedmi ako Viedeň, Budapešť, či Praha. Pomyselná druhá priečka patrí priemyselnému dvojmestiu Prešov-Košice, ktorého čas ešte len príde. A na treťom mieste sme my, výkladná skriňa Slovenska.

Ak si zvolíme za primátora v meste Poprad človeka, ktorý komunikuje, spolupracuje a spája, pozdvihne sa mesto, okres i celý región. Ak si zvolíme za prvého muža mesta človeka, ktorý nekomunikuje, nespolupracuje, rozdeľuje a každého, kto má iný názor vyhlási za nepriateľa, mesto, okres i región budú stagnovať.

Vážme si súčasného primátora Antona Danka za všetko dobré, čo pre mesto vykonal. Patrí mu za to vďaka i rešpekt. O negatívach radšej pomlčme, no uvedomme si, že všetko dobré, čo pre Poprad mohol spraviť, už mestu dal. Pochopme, že nastal čas na zmeny, čas posunúť mesto, okres i náš unikátny región vpred. A to je možné, len ak budú ľudia, mestá a obce spolu komunikovať, spolupracovať a pochopia, že v jednote je ich sila. Nebuďme skeptickí a uverme, že aj náš hlas rozhodne.

V sobotu 15. novembra bude náš hlas i názor najdôležitejší. My všetci spolu rozhodneme, kto nás nasledujúce štyri roky bude zastupovať, kto bude spravovať naše mesto a náš majetok. My rozhodneme, kto bude patriť k lídrom tohto unikátneho regiónu. Nebuďme k nášmu spoločnému majetku a mestu ľahostajní. Poďme voliť a voľme srdcom, rozumom a s charakterom. Mesto Poprad a naše deti sa nám za to jedného dňa poďakujú. Mesto, okres i región si to zaslúžia.

S úctou a prianím všetkého najlepšieho
popradskí voliči prajúci si zmenu

foto: ilustračné

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM