Peter Handzuš Rôzne

Vzácna návšteva rodáka vo Vikartovciach. Do obce zavítal profesor Miron Zelina

V utorok navštívil ZŠ s MŠ vo Vikartovciach významný rodák, profesor Miron Zelina. Do obce zavítal spolu s priateľmi a spolupracovníkmi.

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva rodáka vo Vikartovciach. Do obce zavítal profesor Miron Zelina
Zdroj: Dnes24.sk

Profesora Mirona Zelinu na návšteve Vikartoviec sprevádzali Ľ. Pajtinka – šéfredaktor Učiteľských novín, M. Maták – podpredseda odborov, V. Rafael – člen kurikulárnej rady, Igor André – člen tímu vládneho splnomocnenca pre rómske otázky Poláka, V. Hagara – riaditeľ súkromnej školy v Leviciach a L. Alberty – pre otázky CVS s MRK.

Vzácnu návštevu na pôde školy privítala riaditeľka ZŠ s MŠ vo Vikartovciach Mária Parížeková a starosta obce Vladimír Šavel.

„Cieľom tejto neformálnej návštevy bola priateľská debata o vývoji našej školy a obce od poslednej návštevy profesora Zelinu v roku 1991,“ informovala Mária Mirková, zástupkyňa riaditeľky ZŠ s MŠ vo Vikartovciach.

Ďalej sa debatovalo o úspechoch školy v celoslovenskom testovaní, o školskom vzdelávacom programe, o práci so žiakmi rómskeho etnika, ako aj o financovaní školstva z pohľadu školy a obce a o iných aktuálnych témach.

Vzácna návšteva rodáka vo Vikartovciach. Do obce zavítal profesor Miron Zelina
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM