Peter Handzuš Hokej

Westlund-Sedlačko 6:2. Tri body pre Skalicu

Aj v ďalšom vzájomnom súboji Popradu a Skalice padlo veľa gólov. Popradskí hráči v piatok odohrali jeden z najslabších zápasov sezóny. Niektoré individuálne výkony by si zaslúžili aj ocenenie "Drevák roka".

Ilustračný obrázok k článku Westlund-Sedlačko 6:2. Tri body pre Skalicu
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

V bránke Popradu po prvý krát nastúpil americký brankár Alex Westlund, ktorému však obrancovia pripravili nemilý úvod, keď nepokryli dôsledne skalických útočníkov a tak Sloboda po dorážke už v 2. minúte otvoril skóre. Aktivita však zostala na hokejkách Popradčanov, ktorí sa často objavovali pred skalickou bránkou. V 9. minúte mohol vyrovnať Buc, ale jeho únik v oslabení Kotvan vystihol. Sebavedome hrajúci Skaličania zvýšili na 2:0 v 13. minúte, keď Konečný s Kutálekom učebnicovo zakončili dravý protiútok. Domáci však dokázali rýchlo odpovedať, keď o dve minúty na to rozobral skalickú obranu druhý popradský útok a Klouda dorazil puk do opustenej bránky.

Presilovku v úvode prostrednej časti využili domáci na vyrovnanie, keď sa ujala jedovatá strela z hokejky Hvilu. Keď však Popradčania krátko na to nevyužili akciu troch na jedného, prišlo na rad hviezdne predstavenie skalického útočníka Konečného. Ten čistým hetrikom za 9 minút schladil snaživých domácich dokonalou studenou sprchou a úplne rozložil ich sebavedomie. Jeho góly boli výsledkom šikovných kombinačných akcií a fatálnych chýb domácej defenzívy. V 37. minúte pridal excelentný Konečný svoj štvrtý gól, ktorým ukončil nešťastnú premiéru brankára Westlunda, ktorého nahradil Sedlačko.

V záverečnej časti sa Skaličanom s prehľadom darilo otupovať posledné zvyšky úsilia domácich o lepší výsledok. V 52. minúte sa podarilo strelou z otočky znížil Jabrockému, ale to bolo z ich strany všetko, čo dokázali s vývojom stretnutia ešte urobiť. V dokonalej pohode hrajúca Skalica dokonala svoje predstavenie ešte dvoma gólmi. Štyri minúty pred koncom zvýšil na 7:3 efektným blafákom Preisinger a v poslednej minúte pridal ôsmy klinec do rakvy domácich Kutálek. Osem stotín pred koncom upravil divoké skóre na konečných 4:8 Suchý.

HK Poprad – HK 36 Skalica 4:8 (1:2, 1:4, 2:2)
Góly: 15. Klouda, 23. Hvila, 52. Jabrocký, 60. Suchý – 2. Sloboda, 13., 60. Kutálek, 24., 32., 33., 37. Konečný, 56. Preisinger. Rozhodovali: Lokšík – Valach, Holienka, vylúčení: 4:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 37. Sedlačko za Westlunda (Poprad), 1286 divákov.

HK Poprad: Westlund – Šterbák, Suchý, Fabian, Jáchym, Špelda, Kurali, Kramár – Vandas, Balán, Hvila – Tomas, Klouda, Buc – Paločko, Koskinen, Jabrocký – Gríger, Takáč, Homa HK 36 Skalica: Kotvan – Vyrúbalík, Ďatelinka, Jankovič, Kozák, Trška, Jaborník, Srnec, Gula – Pálffy, Školiak, Preisinger – Lažo, Stieler, Sloboda – Kutálek, Holovič, Konečný – Klejna

HK AF Poprad : HK 36 Skalica
24
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Westlund-Sedlačko 6:2. Tri body pre Skalicu
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM