Martin Sýkora Krimi

Popradských agresívnych manželov pomáhali krotiť mestskí policajti

Popradskí mestskí policajti majú za sebou viacero bežných i niekoľko kurióznych zásahov. Určite k nim patrila situácia, v ktorej sa príslušníci ocitli medzi agresívnymi manželmi.

Ilustračný obrázok k článku Popradských agresívnych manželov pomáhali krotiť mestskí policajti
Zdroj: pixabay

Stratené kľúče a agresívny manžel

Uplynulý pondelok (29.1.) o 17:40 hod. oznámil na linku 159 občan, že pri cyklochodníku smerom na sídlisko Juh III. našiel kľúče od motorového vozidla. Nálezca dokonca zistil na neďalekom parkovisku aj vozidlo, ku ktorému nájdené kľúče patria. Na miesto bola vyslaná hliadka mestskej polície. „Podľa evidenčného čísla vozidla bol zistený držiteľ, ktorý bol o náleze kľúčov telefonicky informovaný. K vozidlu prišla jeho družka, ktorá si vozidlo po prevzatí kľučov skontrolovala a potvrdila, že všetko je v poriadku a nič z vozidla nechýba,“ informoval náčelník popradských mestských policajtov Štefan Šipula. Na druhý deň o 17:30 hod. boli mestskí policajti vyslaní na preverenie oznámenia na Ulicu Tajovského 2, kde žena požiadala o pomoc pred konaním svojho agresívneho manžela, ktorý sa jej mal vyhrážať.

„Oznamovateľka, 62-ročná žena, hliadke MsP Poprad uviedla, že jej 68-ročný manžel sa jej vyhrážal a agresívne sa voči nej správal. Na miesto bola privolaná aj hliadka OO PZ,“ objasnil Šipula.

Keďže takto sa už voči svojej manželke správal aj v minulosti, oznamovateľka sa rozhodla ísť podať oznámenie na OO PZ v Poprade.

Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Psíčkari pod drobnohľadom a opäť agresivita

V stredu (31.1.) mestskí policajti uskutočnili preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú na kontrolu dodržiavania ustanovení zákona č. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov. Počas tejto akcie bolo skontrolovaných 28 osôb, ktoré viedli psa, pričom za zistené porušenia uvedeného zákona boli uložené dve blokové pokuty. Vo štvrtok o 13:55 hod. hliadky MsP Poprad spolu s hliadkou PZ zasahovali na Ulici Teplickej, kde podľa telefonického oznámenia mal v jednom z domov napádať manžel svoju manželku. „Na mieste bol zistený 70-ročný podozrivý muž so psychickými problémami, s ktorými sa už v minulosti ambulantne liečil. Manželke našťastie nespôsobil žiadne zranenia. Agresívny muž bol privolanou sanitkou prevezený na psychiatrické oddelenie do nemocnice v Levoči,“ uzavrel hodnotenie pracovného týždňa popradský policajný náčelník.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM