Peter Handzuš Hokej

Z Martina bez bodov. Kamzíci v záverečnej powerplay gól dali ale aj dostali

Popradskí hokejisti cestovali v piatok na zápas do Martina. Proti tímu z 8. miesta aktuálnej tabuľky Tipsport ligy sa im ale nedarilo a prehrali 3:5.

Ilustračný obrázok k článku Z Martina bez bodov. Kamzíci v záverečnej powerplay gól dali ale aj dostali
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Obe mužstvá sa len pomaly rozbiehali a v úvode sa hralo takmer bez streľby. Martinskí hokejisti boli potom aktívnejší a mali častejšie puk na svojich hokejkách. V 9. minúte po peknej akcii lotyšského útoku sa dostal pred bránku nekrytý Jáchym a otvoril skóre. Domáci pokračovali v útočnej hre, výborne korčuľovali a v 18. minúte pridal Galamboš druhý gól. Až v 20. minúte vyskúšal Kasík tvrdou strelou pozornosť martinského brankára.

Hokejisti MHC mali výborný nástup aj do druhého dejstva a už v 22. minúte zvýšil na 3:0 Nemček. V 26. minúte sa do streleckej pozície dostal Bajaruns, ale Dzubina bol pripravený. Hralo sa aj naďalej pod taktovkou domácich a Kostúr sa viackrát zapotil. Poprad potom ožil a v 33. minúte skúsený Bartečko znížil. Hru domácich to výrazne poznačilo, prestali korčuľovať, čo hostia využili v 37. minúte, keď z presilovky bol úspešný Rapáč a strelil druhý gól hostí.

Útlm Martina trval aj v úvode tretieho dejstva. V 41. minúte takmer prekvapil Dzubinu Suchý a potom nevyužil šancu Bajaruns, keď zlbízka netrafil martinskú bránku. Domácim veľmi pomohol gól Cipulisa v 43. minúte, ktorým odskočili na dva góly. Hra sa vyrovnala a na pozore sa museli mať obaja brankári. Štyri minúty pred koncom pri hre 4:4 začali hrať hostia bez brankára. Bajaruns v 57. minúte znížil na 3:4, ale o 16 sekúnd Surovka gólom do prázdnej bránky definitívne rozhodol o zaslúženom víťazstve martinských hokejistov.

MHC Martin – HK Poprad 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)
Góly: 9. Jáchym (Jass, Sprukts), 18. Galamboš (Tabaček), 22. Nemček (Murček, Rzavský), 43. Cipulis (Sprukts, Jáchym), 58. Surovka – 33. Bartečko (Števuliak, Heizer), 37. Rapáč (Šterbák, Bajaruns), 57. Heizer (Bajaruns, Suchý).
Rozhodovali: Lokšík – Bednár, Gajan, vylúčení: 3:3, navyše: Rapáč (Poprad) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2000 divákov.

MHC Martin: Dzubina – Tabaček, Matejka, Dlouhý, Dvořák, Jáchym, Bačik, Rusina, Trávniček – Surovka, Galamboš, Kabáč – Nemček, Murček, Rzavský – Cipulis, Sprukts, Jass – Uhrík, Kentoš, Poliaček

HK Poprad: Kostúr – Suchý, Dinda, Šterbák, Fabian, Gáborčík, Kasík, Briják, Malina – Bartečko, Heizer, Koyš – Kroták, Bajaruns, Paločko – Rapáč, Paukovček, Števuliak – Toma, Achs

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM