Webnoviny - Rôzne

Z obytného komplexu Nový Poprad zatiaľ nestojí ani tehla

Ani takmer 1,5 roka od poklepania základného kameňa komplexu Nový Poprad v septembri 2010 pred poslednými komunálnymi voľbami sa nezačalo s výstavbou obytných domov za sídliskom Juh III v Poprade.

POPRAD 23. februára (WEBNOVINY) – S výstavbou prvej bytovky so 64 bytmi, kde malo vyrásť aj 20 mestských bytov, chcela začať spoločnosť Tenzona Invest ešte v roku 2010.

Obytný komplex Nový Poprad na ploche približne 3,7 hektára je súčasťou 13-hektárového územia určeného v územnom pláne mesta Poprad pre bytovú výstavbu v tejto časti mesta. Na príprave celého projektu Nový Poprad sa podieľalo aj mesto Poprad, ktoré vykúpilo časť pozemkov pod nové bytové domy.

„Je to veľmi výhodné pre mesto. Štvorcový meter bytu nás vyjde na 13 500 slovenských korún. Za tú cenu by sme nikdy nepostavili byt,“ povedal ešte počas poklepania základného kameňa komplexu Nový Poprad primátor Popradu Anton Danko.

Podľa informácií z Mestského úradu v Poprade, na projekte sa ďalej pokračuje. „Keďže posledný stavebný objekt má byť ukončený až v júni 2014 a spoločnosť deklaruje záujem pokračovať v projekte, do ktorého vložila vlastné finančné zdroje na projektovú prípravu a inžiniersku činnosť. Mesto neuvažuje prehodnotiť dohody, ktoré so spoločnosťou má,“ uvádza sa v stanovisku mesta Poprad pre agentúru SITA.

Podľa informácií z mestského úradu v Poprade, územné rozhodnutie na obytný súbor Nový Poprad – Suchoňova ulica pre spoločnosť Tenzona Invest bolo vydané 8. februára 2010. Stavebné povolenie na komunikácie a spevnené plochy získala spoločnosť 9. mája 2011, následne 23. júna 2011 bolo vydané povolenie na výstavbu inžinierskych si­etí.

Stavebné povolenie na I. etapu výstavby, t.j. bytový dom, v ktorom bude aj 20 nájomných bytov pre mesto Poprad, čo je predmetom zámeny medzi mestom a firmou, bolo vydané až 26. septembra 2011. "Vzhľadom na skutočnosť, že posledné povolenie nadobudlo právoplatnosť až 3. novembra 2011, predpokladáme, že s výstavbou bude začaté na jar tohto roku,"uvádza sa v stanovisku mesta Poprad.

Mesto Poprad investovalo do kúpy vyše 23 000 štvorcových metrov pozemkov viac ako 570 000 eur, ktoré poskytlo firme Tenzona Invest. Ako protihodnotu má mesto získať v prvej postavenej bytovke 20 nájomných bytov. Projekt Nový Poprad, kde má vyrásť 265 bytov, bol súčasťou volebnej kampane primátora Antona Danka.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM