Monika Vengrínová Rôzne

Z Popradu až do dovolenkových rajov: Letisko štartuje letnú sezónu, do akých destinácii sa dá letieť?

Horúčavy a letné búrky sú neklamným znakom toho, že začína leto a s ním aj čas dovoleniek. Na tie sa ľudia z nášho regiónu i širšieho okolia môžu dostať aj pohodlne lietadlom štartujúcim z popradského letiska. Kedy prepraví chartertový let prvých pasažierov a koľko letov sa počas sezóny uskutoční?

Ilustračný obrázok k článku Z Popradu až do dovolenkových rajov: Letisko štartuje letnú sezónu, do akých destinácii sa dá letieť?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Táto letná sezóna, čo sa týka charterových letov z letiska Poprad-Tatry, nebude iná ako predchádzajúca. Počas letnej turistickej sezóny sa bude, rovnako ako vlani, lietať do bulharského Burgasu a tureckej Antalye, a to v období od 16.júna do 19.septembra. Prví dovolenkári tak na vytúžený oddych k moru poletia už v utorok.

„Naplánovaných je 59 letov, ktorými môže byť prepravených viac ako dvadsaťtisíc cestujúcich. Tohtoročná letná dovolenková sezóna tak bude svojim rozsahom podobná, ako letná sezóna v minulom roku, kedy sa uskutočnilo 58 letov do Turecka a Bulharska,“ uviedol Ivan Hečko z Letiska Poprad-Tatry.

Nové destinácie tak v tomto roku nepribudnú, v letnej dovolenkovej sezóne 2016 však možnosť odletu na dovolenku z letiska pod Tatrami aj inde ako do spomínaných dvoch destinácií, vylúčená nie je. Podľa informácií z letiska sa v súčasnosti vedú s cestovnými kanceláriami rokovania.

„Letisko by rado rozšírilo ponuku letných dovolenkových destinácií o novú v Stredomorí, avšak konečné rozhodnutie bude na cestovných kanceláriách, ktoré takéto zájazdy organizujú,“ dodal Hečko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM