Peter Handzuš Krimi

Z vraždy obvinili 20-ročného muža

Kvalitná, intenzívna a trpezlivá práca kežmarských policajtov na prípade vraždy 86 ročnej ženy vo Veľkej Lomnici, okr. Kežmarok, priniesla svoje výsledky. Policajti zadržali 20-ročného muža z Veľkej Lomnice, ktorému následne vyšetrovateľka dnes vznie

Na základe všetkých doposiaľ vykonaných úkonov a vyhodnotenia zaistených dôkazov bolo zistené, že obvinený 4.11.2011 prišiel vo večerných hodinách k domu nebohej ženy. Preskočil oplotenie domu a pod jedno z okien preniesol od garáže záhradný oceľový súd. Následne sa naňho postavil, zaklopal na okno, zišiel späť dole a ukryl sa pritisnutím k stene rodinného domu. Keď žena otvorila okno a opýtala sa kto je, odpovedal, že je tu kriminálna polícia a chce s ňou hovoriť, na čo mu ona povedala, aby išiel k vchodovým dverám. Počas toho, ako išiel k dverám zobral z dvora kameň nezistenej veľkosti a tvaru, pričom keď mu poškodená otvorila dvere, obvinený muž zaútočil a udrel ju kameňom do hlavy, načo spadla na zem. Znova sa však postavila a išla z chodby do kuchyne, pritom ju obvinený nasledoval a v kuchyni jej povedal aby mu dala peniaze. Žena preto zobrala peňaženku a dala obvinenému do rúk, ktorý si z nej vybral 15.- € a peňaženku jej vrátil. Vo chvíli, keď sa k nemu otočila chrbtom, opätovne ju udrel kameňom do hlavy, v dôsledku čoho spadla tvárou na zem, kde ju ešte niekoľko krát udrel kameňom do zadnej časti hlavy až zostala nehybne ležať na zemi. Obvinený muž nato prehľadal vedľajšiu izbu, avšak nič z nej neukradol. Preto prešiel do hosťovskej izby a cez okno vyšiel von a odišiel. Kameň, ktorým ženu usmrtil zobral so sebou a po chvíli zahodil do potoka. Žena v dôsledku úderov kameňom utrpela ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahla. Veci, ktoré mal obvinený v deň vraždy na sebe o niekoľko dní neskôr spálil v blízkom lese.

Po zadržaní a vznesení obvinenia bol 20 ročný muž z Veľkej Lomnice umiestnený do cely policajného zaistenia, pričom bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo až na doživotie.

Daniel Džobanik, KRPZ Prešov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM