Martin Sýkora Krimi

Za pár eur putovali za mreže: Aj pod Tatrami je krádež vždy len krádežou

Podtatranskí policajti vyšetrujú viacero krádeží. V niektorých prípadoch ide o "drobné", ale páchateľom výška škody veľmi nepomôže - krádež je vždy len krádež.

Ilustračný obrázok k článku Za pár eur putovali za mreže: Aj pod Tatrami je krádež vždy len krádežou
Zdroj: Dnes24.sk

Krádež oblečenia

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Kežmarku obvinil 44-ročnú ženu z obce Holumnica z trestného činu krádeže. Žena mala dopoludnia v jednej z predajní z Kežmarku z regálov s textilom postupne vziať tepláky, rukavice, tričko, ponožky a nohavice. Tieto veci si uložila do svojej kabely, pričom prešla cez pokladničnú zónu bez zaplatenia. „Žena tak konala napriek tomu, že za obdobný čin už bola v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutá. Holumničanka bola zadržaná a umiestnená do cely policajného zaistenia. Obvinenej žene v prípade preukázania viny hrozí dvojročné väzenie,“ informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Zdroj: TASR

Predával periny, ukradol peniaze

Vyšetrovateľ OR PZ v Starej Ľubovni vzniesol obvinenie 60-ročnému Kolomanovi z Fiľakova zo zločinu krádeže. Pri tomto trestnom čine hrozí Kolomanovi trest odňatia slobody na tri až desať rokov. V utorok (23.1.) dopoludnia Koloman prišiel k jednému z rodinných domov v obci Haligovce a oslovil 62-ročnú pani Annu, ktorej ponúkal na predaj obliečky na periny spolu za sumu 20 eur. Anna najskôr tovar podmietla, neskôr s kúpou súhlasila a išla po peniaze. „Keď ich doniesla, vybrala z peňaženky 20 eur. Koloman sa nahol k Anne a z peňaženky jej vybral ďalších 20 eur. Pani sa ohradila, no muž jej oponoval s tým, že jej ponúka ďalší tovar, s čím už ale pani nesúhlasila. Koloman nastúpil do osobného motorového vozidla zn. AUDI a odišiel z miesta preč,“ uviedla Migaľová. Muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM