Peter Handzuš Hokej

Za Poprad v Košiciach nastúpil ďalší Slovinec

Už druhým Slovincom v prebiehajúcej sezóne sa stal v extraligovom hokejovom tíme HK AutoFinance Poprad obranca Andrej Tavželj. V tíme spod Tatier tak doplnil o dva roky mladšieho krajana Sabahudina Kovačeviča. Informovala o tom klubová internetová st

Už druhým Slovincom v prebiehajúcej sezóne sa stal v extraligovom hokejovom tíme HK AutoFinance Poprad obranca Andrej Tavželj. V tíme spod Tatier tak doplnil o dva roky mladšieho krajana Sabahudina Kovačeviča. Informovala o tom klubová internetová stránka.

Dvadsaťsedemročný rodák zo slovinskej Jesenice už v nedeľu v novom drese absolvoval úspešnú premiéru, keď Poprad zvíťazil v košickej Steel Aréne nad obhajcom titulu HC 3:2 po predĺžení. V tejto sezóne bol kapitánom Jesenice hrajúcej rakúsku EBEL ligu. V Slovinsku hrával aj za Triglav Kranj, Slaviju Ľubľanu, Olimpiju Ľubľanu a v talianskej lige za Cortinu a Pontebba. Po ukončení pôsobenia v Taliansku sa pred touto sezónou vrátil do rodného mesta ako kapitán HK Jesenice.

Pred príchodom do Popradu nazbieral v 37 zápasoch za HC Acroni Jesenice desať bodov za päť gólov a päť asistencií. Vďaka svojím výkonom sa dostal aj do slovinskej reprezentácie.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM