Peter Handzuš Krimi

Tragická nehoda za tunelom Bôrik: Silný náraz neprežila tehotná žena

AKTUALIZOVANÉ: Za tunelom Bôrik v smere na Poprad sa v sobotu pred treťou hodinou ráno stala dopravná nehoda, ktorú neprežila 25-ročná tehotná žena.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda za tunelom Bôrik: Silný náraz neprežila tehotná žena
Zdroj: Dnes24.sk

V čase okolo 2:30 h viedol v smere od Liptovského Mikuláša na Poprad 60-ročný Prešovčan osobné auto Opel Corsa. Za tunelom Bôrik sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho zišiel na krajnicu, prešiel trávnatým porastom a prerazil oplotenie diaľnice. Následne prešiel cez záhradkársku oblasť, kde narazil do betónového základu, následkom čoho auto vymrštilo do stromu a dopadlo na strechu.

„Pri nehode utrpela 25-ročná spolujazdkyňa v 5. mesiaci tehotenstva zo zadného sedadla ťažké zranenia, ktorým podľahla,“ informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Vodič a 66 ročná spolujazdkyňa z predného sedadla utrpeli ťažké zranenia. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna. Nehodu vyšetruje popradský vyšetrovateľ.

V zimných mesiacoch stúpa počet dopravných nehôd

Kým počas letných mesiacov (júl, august) bolo v tomto roku 2.404 dopravných nehôd, počas ďalších dvoch mesiacov (september, október) počet nehôd stúpol o 139 (2.543).

Problémom nie je len hmla, sneh či poľadovica, ale náhle zmeny v počasí, napríklad prudký dážď. Treba sa rýchlo prispôsobiť podmienkam na ceste. Preto znížte rýchlosť jazdy a dávajte pozor na ostatných vodičov.

To, že zareagujete včas, neznamená, že tak urobí aj vozidlo pred vami, či za vami. Dodržiavajte preto bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami.

Vo fotogalérii si môžete okrem záberov z nehody za Bôrikom pozrieť aj fotografie z ďalších nehôd z posledných dvoch dní.

  • Auto v potoku medzi Hôrkou a Spišským Štiavnikom, bez zranení, pasažieri zostali len mokrí a premrznutí
  • Auto, ktoré skončilo po šmyku na električkovej trati pri Karpatii v Tatranskej Lesnej, bez zranení
  • Nočné foto auta, ktoré skončilo po šmyku pod mostom medzi Lučivnou a Štrbou, bez zranení

Foto: Tatry-SOS

Za tunelom Bôrik v noci havarovalo osobné auto. Nehoda skončila tragicky
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM