Peter Handzuš Kultúra

Zábava pre rodiny s deťmi: Snežné psy pod Lomnickým štítom

Tatranská Lomnica sa pripravuje na štvrtý ročník rodinného festivalu Snežné psy, ktorý bude v  posledný februárový víkend 23. - 24. 2. 2013. Minulý rok akciu navštívilo napriek občasnému dažďu a vyšším teplotám až 7-tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Zábava pre rodiny s deťmi: Snežné psy pod Lomnickým štítom
Zdroj: Dnes24.sk

Dvadsaťštyri psov severských plemien si podmaní budúci víkend Tatranskú Lomnicu. 4. ročník podujatia Snežné psy sa uskutoční pri údolnej stanici lyžiarskeho strediska. Je zamerané najmä na rodiny s deťmi, keďže v Tatrách úspešne „zúri“ hlavná lyžiarska sezóna.

Organizátori veria, že psy svoje ostré zuby skryjú a radšej deťom ukážu jazdu v záprahu, o ktorú si aj zasúťažia. „Sme plní očakávaní. Po úspešnom podujatí Tatry Ice Master nás opäť čaká akcia, ktorou chceme do našich veľhôr prilákať kopec zvedavcov. Stavili sme na istotu a aj tento rok zveríme mikrofón do rúk Andrejovi Bičanovi a veríme, že svojej povesti zabávača nezostane nič dlžný,“ povedala Lenka Maťašovská výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

V slovenských horách panujú výborné lyžiarske podmienky, na svahoch je do jeden a pol metra snehu. Tento fakt sa pozitívne prejavuje aj na návštevnosti lyžiarskych stredísk a obsadenosti tunajších ubytovacích zariadení.

Návštevníkov čaká zaujímavý program

„Program takéhoto charakteru zatraktívňuje ponuku pre našich návštevníkov, keďže okrem výbornej lyžovačky majú aj inú formu zábavy a oddychu. Navyše sa snažíme tiež zaujímavou formou vzdelávať, keďže tunajší horskí záchranári ukážu návštevníkom rôzne zásahy. Medzi tie najatraktívnejšie bude určite patriť hľadanie zasypaných obetí v lavíne,“ doplnila Maťašovská.

V príjemne vyhriatom stane na najmenších čakajú tvorivé dielne, kde sa naučia z papiera vytvárať najrôznejšie postavičky.

Okrem súťaží a animácií sa o zábavu postarajú aj úspešní tanečníci show Česko Slovensko má talent, skupiny JUMBOCHICKS a CREADANCE.

Oplatí sa so sebou zobrať aj plyšového psíka, lebo každé dieťa, ktoré ho so sebou do Tatier prinesie, automaticky získava darček. Vstup na podujatie je pre verejnosť voľný.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM