Slávka Kellová Krimi

Zábery z miesta nešťastia: Železničná tragédia zachytená v obrazoch

Pravdepodobnou príčinou tragickej zrážky rýchlika s cestárskym posýpacím vozidlom v stredu večer na fungujúcom chránenom priecestí, bolo zlyhanie nákladného auta. Pri zrážke posýpacieho auta s IC vlakom zahynul 50-ročný rušňovodič. Pozrite si zábery z miesta tragédie.

Ilustračný obrázok k článku Zábery z miesta nešťastia: Železničná tragédia zachytená v obrazoch
Foto: Slávka Kellová

„Posýpacie vozidlo zostalo stáť z dosiaľ presne nezistených príčin na chránenom železničnom priecestí,“ spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová. Vodič nedokázal uviesť nákladné autu opätovne do pohybu, včas z neho unikol a následne sa bezúspešne snažil upozorniť na prekážku na koľajniciach.

50-ročný rušňovodič prechádzajúceho expresného rýchlika smerujúceho z Bratislavy do Košíc pravdepodobne zbadal pred sebou prekážku v tme príliš neskoro. Elektrická lokomotíva vrazila v plnej rýchlosti do boku stojaceho auta a v jej zdemolovanej prednej časti zahynul rušňovodič.

Všetci cestujúci z vlakovej súpravy, ktorá zastavila približne po 200 metrov od miesta nehody, vyviazli bez zranení. Poškodenie trolejového vedenia a odstraňovanie následkov havárie si vyžiadalo niekoľkohodinové obmedzenie železničnej dopravy a meškanie vlakov. „Presné okolnosti tejto nešťastnej udalosti vyšetrujeme,“ dodala hovorkyňa KR PZ.

Súvisiaci článok:

http://mikulas.dnes24.sk/…smere-148657

foto: Vlado Rády, video: TV JOJ

Zrážka IC vlaku s posýpačom
1
Galéria
Beňadiková: Vlakové nešťastie
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM