Peter Handzuš Basketbal

Žabky zlomili Cassoviu až v poslednej štvrtine

Na Cassoviu nemajú „žabky“ najlepšie spomienky, v poslednom zápase na jej palubovke prehrali 76:68, čo bola vôbec prvý výhra košického celku z dna tabuľky v aktuálnom ročníku extraligy.

ŽBK Whirlpool Poprad – ŠK SOUŽ Cassovia Košice 82:57 (21:11, 15:18, 23:17, 23:11)

Na dnešné stretnutie už nenastúpila rozohrávačka Dagmara Chlebovcová, ktorá sa stala hráčkou českého extraligového klubu VSE Praha, z družstvom sa lúči aj kapitánka Jana Vacková pre ktorú to bol posledný zápas v popradskom drese.

Obe družstvá začali opatrne a držali sa na dostrel. Prvý oddychový čas si trénerka hostiek vyžiadala po trojke Šimovej, ktorá zvyšovala na 9:5. O niekoľko minút neskôr už „žabky“ viedli rozdielom desiatich bodov, ale Košičanky hrýzli a koše strieľali najmä po rýchlych brejkoch Oravcová s Lászlovou. V závere štvrtiny sa peknými blokmi blysla nová posila v popradskom drese Poláková. Druhú časť hry nezačali naše dievčatá najlepšie, hrali nekoncentrovane, hostky si strihli šesťbodovú šnúru a znížili rozdiel v skóre. „Žabkám“ sa prestalo dariť aj v streľbe, koše nedávali ani z vyslovených tutoviek. Záver štvrtiny sa domácim podarilo odskočiť, ale Lászlová s klaksónom znížila na 36:29. Úvod tretej štvrtiny bol rozpačitý na oboch stranách palubovky. Cassovia znova sťahovala náskok, v 25. minúte ale prišli chvíle Šimovej, ktorá šiestimi bodmi upravila stav na 47:35. Onedlho ju napodobnila najlepšia strelkyňa zápasu Young, ktorá dávala body spod koša, no vďaka ďalšej nekoncentrovanosti sa naše súperky znova dotiahli na 5 bodový rozdiel. Poslednú časť zápasu možno hodnotiť z pohľadu „žabiek“ ako najlepšiu. Strelecký účet otvorila trojkou Baburová, o pár sekúnd na to ale rovnakým bodovým zápisom kontrovala Oravcová. Cassovia bojovala a ešte v 34. minúte sa držala na dostrel, keď na tabuli svietil stav 63:52. Poláková ale dvoma trojkami vymietla sieťku a zvýšila náskok a v 37. minúte už „žabky“ viedli rozdielom 20 bodov. Trénerka hostiek potom dala priestor aj hráčkam z lavičky a tak Brádňanská mohla minútu a pol pred koncom načať ôsmu desiatku. V úplnom závere dostal tréner Ján Krajňák „technickú“ keď v zlosti nad zbabraným záverečným útokom hodil na zem fľašu s minerálkou.

[youtube=440,328]h­ttp://youtu.be/dTgHzKe0­zXc[/youtube]

Text + video: Oliver Ondráš, zbkpoprad.sk Foto: Branislav Babjak

pp-ke
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM