Peter Handzuš Futbal

Začala sa nadstavba PFL. V prvom kole valcovala Stará škola

V Podtatranskej futsalovej lige už šlo naozaj o všetko. Desať súťažiacich celkov je rozdelených do dvoch skupín po päť účastníkov podľa bodov získaných v základnej časti.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa nadstavba PFL. V prvom kole valcovala Stará škola
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Valentínsky večer v Aréne Poprad najprv odštartovali boje celkov bojujúcich o udržanie sa v lige. V nich si úspešne počínali celky Do Počtu! a OV SZM 1983, voľno mali hráči FK Poprad U19. O 20.00 h odštartovali neľútostné súboje o titul. Vynikajúci zápas predviedli celky Neo Poprad a FK Levoča. V druhom meraní síl si veľký favorit na prvenstvo v podobe Starej školy hladko poradil so Slovanetom Poprad. Na svoj prvý zápas zatiaľ čakal favorizovaný celok Futsal Team Union Poprad. V Aréne Poprad sa opäť stretneme pri 2. kole nadstavby PFL v piatok 28. februára od 17.00 h.

Skupina o záchranu:

Orságh Veľká Team – Do Počtu! 5:7 (3:4)

Góly: 11. Belohorec, 14. Belohorec, 19. Belohorec, 28. Belohorec, 46. Kašper – 3. Sova, 4. Andraš, 8. Bednarčík, 10. Šavel, 25. Gaborčík, 42. Bednarčík, 50. Sova

V základnej skupine vyhrali Veličania nad svojim piatkovým súperom najtesnejším rozdielom 2:1. Už prvý zápas „play-off“ naznačil, že boje v nadstavbovej časti budú veľmi vyrovnané a dramatické. Presvedčili sa o tom hráči tímu Do Počtu!, ktorí si od úvodného hvizdu rozhodcov vybudovali dostatočný gólový náskok, o ktorý takmer prišli. Po góle Šavela z 10. min na 0:4 pre hostí prišla veľmi rýchla odpoveď z kopačky Adama Belohorca. Ten ešte do prestávky pridal ďalšie dva zásahy a vrátil Orságh Veľká Team do zápasu. Po prestávke Do Počtu! znova súperovi odskočili, ale veľký večer Belohorca pokračoval, keď svojim štvrtým gólom znížil na 4:5 z pohľadu Veličanov. Kapitán Bednarčík presnou trefou v 42. min vrátil pokoj na lavičku Do Počtu!, ale Kašper štyri minúty pred koncom stiahol náskok opäť na jeden gól. V záverečnej dráme sa po druhý raz trafil Sova a mužstvo Do Počtu! si po piatich prehrách v rade pripísalo do tabuľky tri body.

Veľký Slavkov – OV SZM 1983 5:10 (2:3)

Góly: 1. M. Kaleta, 10. Josko, 25. Szucs, 28. Szucs, 28. Josko – 8. Polák, 12. Segľa, 15. Duda, 28. Segľa, 31. Duda, 31. M. Grutka ml., 38. Polák, 40. Polák, 46. Vasiľko, 49. Polák

Veľký Slavkov túžobne vyzeral v súboji s OV SZM 1983 prvé body sezóny. Slavkovčania začali veľmi dobre, už v 1. min sa presadil Miro Kaleta. Za OV SZM zrovnával stav na 1:1 – kto iný ako Jožo Polák. Veľký Slavkov sa nevzdával a po góle Joska opäť viedol, no OV SZM ešte do polčasu otočilo vývoj stretnutia vo svoj prospech. V 28. minúte sa diali veci. Slavkov nielenže vyrovnal, ale dokonca opäť viedol o jeden gól. Jeho strelcom ale v ďalšom priebehu zápasu zvlhol pušný prach a do čierneho sa triafali už len hráči OV SZM 1983, ktorí ich napokon dali až 10 a do nadstavby vykročili pravou nohou.

Skupina o titul:

FK Levoča – Neo Poprad 2:5 (1:0)

Góly: 4. Ferenc, 47. Vojtuš – 40. Hazrolli, 42. Badzik, 43. Hudák, 49. Badzik, 49. Hazrolli

Mimoriadne dramatický priebeh videli diváci stretnutia medzi Neo Poprad a horúcim želiezkom v ohni v podobe FK Levoča. Levočania sa do svojho súpera pustili bez rešpektu a už v 4. min sa presadil nebezpečný strelec Ferenc. Levoča k hráčom Neo Poprad dobre pristupovala a najtesnejší rozdiel skóre vydržal až do 40. min, kedy sa Hazrollimu podarilo po peknej kombinačnej akcii vyrovnať. Levočania po góle na 1:1 znervózneli a v krátkom slede inkasovali ďalšie dva góly. Atmosféra na ihrisku hustla, Levočania sa nebojácne tlačili do zakončenia a v 47. min z nariadenej penalty znížil na 2:3 Vojtuš. Následne sa „domáci“ odhodlali k hre bez brankára, v ktorej inkasovali ešte dvarkrát a po výsledku 2:5 pre Neo Poprad patril potlesk divákov hráčom oboch tímov.

Slovanet Poprad – Stará škola 0:13 (0:4)

Góly: 9. Durian, 12. Šproch, 13. Šproch, 15. Renner, 22. Renner, 27. Kšenzakovič, 37. Šproch, 41. Kšenzakovič, 42. Renner, 46. Pitoňák, 48. Renner, 49. Šproch, 49. Durian

Favorit tohto stretnutia bol jasný ešte pred úvodným výkopom. Stará škola poškuľuje po celkovom víťazstve v súťaži a Slovanet po jednoznačnom priebehu stretnutia rozstrieľala 13:0, i keď polčasový výsledok 4:0 až takýto výprask nenaznačoval. S ľahkosťou hrajúci futsalisti Starej školy bavili divákov pohľadnými kombinačnými akciami, na konci ktorých boli až štyrikrát Michal Šproch a Dušan Renner. Brankár Huszárik za svoj chrbát nepustil ani jeden pokus Slovanetu a udržal si čisté konto.

Zdroj: pfl.sk

Začala nadstvba PFL. V prvom kole valcovala Stará škola
1
Galéria
PFL nadstavba
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM