Peter Handzuš Rôzne

Záchranári pri Permone

Ukážky činnosti HZS v areáli hotela Permon pri príležitosti MDD.

Dňa 4. 6. 2011 sa v areáli hotela Permon na Podbanskom konal „Deň detí“, ktorého sa zúčastnili aj príslušníci HZS. Ukážky predviedlo 9 príslušníkov OS HZS Západné Tatry, 3 príslušníci OS HZS Nízke Tatry a 3 príslušníci školiaceho strediska HZS.

Pre divákov pripravili rôzne techniky záchrany zranených v horských oblastiach. Prvou ukážkou bol transport pacienta pomocou lanovky, ktorá viedla zo strechy hotela Permon na terasu. Po nej traja psovodi HZS predviedli rôzne techniky využitia a nasadenia špeciálne cvičených psov, ktoré sú nenahraditeľnou pomocou horských záchranárov. Nasledovala ukážka záchrany zraneného v jaskyni a jeho transport pomocou lán, kladkostrojov a protiváhy. Na záver diváci sledovali transport psovoda spolu so psom pomocou lanovky.

Po skončení ukážok záchranári pripravili pre deti malú lanovku a šplhanie po visiacom lanovom rebríku. Starší si mohli vyskúšať simuláciu stiesnených jaskynných podmienok prostredníctvom trenažéra, ktorého malým otvorom je potrebné sa prepchať. Ukážky HZS zaujali rôzne vekové kategórie ako aj prítomné médiá.

Foto + text: OS HZS

permon_hzs
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM