Peter Handzuš Hokej

Začína sa kvalifikácia hokejistiek na olympiádu. Príďte povzbudiť Slovenky na zimný štadión

V Poprade dnes prvým zápasom začína olympijská kvalifikácia žien v ľadovom hokeji. Ženské hokejové tímy budú bojovať o jedinú miestenku na ZOH 2014 v ruskom Soči.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa kvalifikácia hokejistiek na olympiádu. Príďte povzbudiť Slovenky na zimný štadión
Foto: Martin Žákovič / Zdroj: Dnes24.sk

Olympijský kvalifikačný turnaj za účasti tímov zo Slovenska, Dánska, Japonska a Nórska sa začína dnes a vyvrcholí v nedeľu 10.februára.

„Poprad sme si vybrali preto, že je to hokejové mesto a je tu záujem aj o ženský hokej. Veríme, že aj návšteva divákov bude čo najväčšia a pomôžu našim hráčkam splniť cieľ a postúpiť na olympiádu“, povedal po stretnutí prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

„Je to fantasticky zorganizované, všetko vybavenie, vrátane haly, ubytovania pre športovcov, je na vysokej úrovni,“ vyslovil kompliment Popradu a organizátorom turnaja zo SZĽH Hans Dobida z Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF. „Verím, že Popradčania i ľudia z okolia si nájdu cestu na štadión a prídu podporiť svoj národný tím“, dodal skúsený hokejový diplomat.

Mesto Poprad vyšlo organizátorom turnaja maximálne v ústrety. Dobré meno, ktoré bezchybnou spoluorganizáciou turnaja môže získať, sa v budúcnosti môže zúročiť. „Aj toto môže pomôcť napríklad pri spoločnej poľsko-slovenskej kandidatúre na olympijské hry v roku 2022, keď v rámci IIHF bude vyslovené, že Slovensko je pripravené zúčastniť sa aj na takejto veľkej akcii“, uzavrel primátor Popradu Anton Danko.

Program turnaja:

7.2.2013

14:00 hod JPN-NOR 18:00 hod SVK-DEN

8.2.2013

14:00 NOR-DEN 18:00 JPN-SVK

10.2.2013

14:00 DEN-JPN 18:00 SVK-NOR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM