Peter Handzuš Rôzne

Začína údržba lanoviek. Na Lomnické sedlo sa dostanete len do konca týždňa

Lanovka vedúca do Lomnického sedla vo Vysokých Tatrách bude v prevádzke ešte celý tento týždeň. Turisti sa tak ňou budú môcť voziť do nedele 7. októbra. Lanovka začne opäť premávať až v decembri.

Na tatranských lanovkách sa bude robiť tradičná jesenná údržba, počas ktorej sa jednotlivé zariadenia dajú do poriadku, aby boli pripravené na zimu. Tá bude trvať dovtedy, kým snehové podmienky nebudú priaznivé na lyžovačku. Od vrcholovej stanice sedačky cez Lomnické sedlo po Veľkú Lomnickú vežu môžu turisti využiť aj najkratší značkovaný turistický chodník vo Vysokých Tatrách.

„Jesenná údržba všetkých ostatných lanoviek v stredisku v Tatranskej Lomnici sa uskutoční od 5. novembra do 29. novembra bez prerušenia,“ informovala Katarína Šarafínová z TMR. Okrem toho počas tohto týždňa prebieha údržba visutej lanovej dráhy zo Skalnatého plesa na Lomnický štít, tú budú môcť turisti využívať od pondelka 8. októbra.

Návštevníci Tatier, ktorí sa budú chcieť odviesť na štvorsedačkovej lanovke zo Štrbského Plesa na Chatu pod Soliskom, tak môžu urobiť do 4. novembra. Aj tu bude nasledovať jesenná údržba do 29. novembra. Rovnako to platí aj pre pozemnú lanovku vedúcu zo Starého Smokovca na Hrebienok. Termín ukončenia údržby v tomto prípade však zatiaľ Šarafínová nekonkretizovala.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM