Peter Handzuš Rôzne

Základné školy môžu žiadať peniaze na učebnice či digitalizáciu

Na nové učebné materiály, didaktické prostriedky na výučbu cudzieho jazyka či digitalizáciu vyučovania môžu žiadať základné školy (ZŠ) finančný príspevok vo výške od 100.000 do 400.000 eur. O peniaze sa môžu uchádzať aj cirkevné a súkromné ZŠ.

„Školy z celého Slovenska, okrem Bratislavského samosprávneho kraja, si môžu prerozdeliť spolu 25 miliónov eur,“ informuje ministerstvo školstva. Uzávierka výzvy v rámci Operačného programu Vzdelávanie je stanovená na 31. mája 2011.

Projekty predložené Agentúre ministerstva školstva pre štrukturálne fondy EÚ môžu byť zamerané aj na podporu rozvoja čitateľskej gramotnosti žiakov, inovovanie metód vzdelávania s dôrazom na zavádzanie digitálneho vyučovania, ako aj zvyšovanie jazykových a digitálnych zručností a zručností metakognitívnych stratégií na získanie čitateľských zručností pedagogických zamestnancov.

Do aktivít projektov, ktoré budú finančne podporené z Európskeho sociálneho fondu, sa môžu zapojiť pedagogickí zamestnanci a žiaci základných a špeciálnych základných škôl. Realizovať sa majú od 18 mesiacov do dvoch rokov.

Rezort pripravuje pre uchádzačov informačné semináre, na ktorých zverejní podmienky vyhlásenej výzvy a informácie k tvorbe projektov. Oboznámi tiež účastníkov nielen s podmienkami oprávnenosti výzvy, ale aj s podrobným opisom projektu, rozpočtom, postupom k vyplneniu žiadosti, zadefinuje oprávnené a neoprávnené výdavky, predstaví ukazovatele projektu.

Presné termíny a miesta konania seminárov budú zverejnené na www.asfeu.sk, kde záujemcovia nájdu aj podrobnosti k aktuálnym výzvam. Prípadné otázky možno posielať na adresu opv@asfeu.sk alebo konzultovať osobne v regionálnych informačných kanceláriách, ktorých kontakty sú uvedené na www.asfeu.sk.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM