Správy

Zamestnanci popradskej nemocnice vyjdú do ulíc: Protest proti vedeniu

Svoju nespokojnosť vyjadria zamestnanci nemocnice v Poprade v uliciach. Pochodu sa má zúčastniť aj primátor mesta Anton Danko.

Ilustračný obrázok k článku Zamestnanci popradskej nemocnice vyjdú do ulíc: Protest proti vedeniu
Foto: Peter Handzuš

Zamestnanci popradskej nemocnice vyjadria svoju nespokojnosť s novým vedením pochodom, ktorý sa uskutoční v utorok (22. 9.). Zúčastní sa na ňom aj primátor mesta Anton Danko, informoval o tom na svojom profile na sociálnej sieti.

Pochod sa začne o 15.30 h pred nemocnicou na Zdravotníckej ulici v Poprade. Postupne sa presunie na Námestie sv. Egídia do priestoru medzi kostolmi.

O situácii v nemocnici sme vás informovali v článku: Vzbura v popradskej nemocnici: Lekári na odchode, zamestnanci s petíciou, TAKTO reaguje ministerstvo

Personál Nemocnice Poprad spísal petíciu proti novému riaditeľovi Antonovi Hanušínovi, ktorú podpísalo vyše 500 zamestnancov. V petícii zamestnanci žiadajú odchod generálneho riaditeľa a členky predstavenstva. Zároveň chcú aj jeho odchod z postu predsedu asociácie nemocníc, aby nemal možnosť zasahovať do práce krízovej komisie. Pokiaľ nebudú naplnené ich požiadavky, všetci sú pripravení podať hromadné výpovede.

Podľa rezortu zdravotníctva má riaditeľ v súčasnosti dôveru ministra Mareka Krajčího (OĽANO).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM