Webnoviny - Rôzne

Zápasy KHL hýbu cestovným ruchom

Kontinentálna hokejová liga začína hýbať cestovným ruchom v regióne Popradu.

POPRAD 30. augusta (WEBNOVINY) – „Každý si myslí, že budú prúdiť milióny fanúšikov. Ja už podľa rezervácií vidím, že to nie sú len fanúšikovia, ale mnoho rodinných príslušníkov jednotlivých hráčov, ktorí sa chcú prísť pozrieť na to, kde tí ich známi či kamaráti hrajú,“ uviedol pre SITA riaditeľ popradského Aquacity Richard Pichonský.

Pre Aquacity, ktoré prevádzkuje tri hotely, je zaujímavá práve táto časť návštevníkov zápasov KHL, ktorí využijú služby zariadení vyššieho štandardu. Nezanedbateľná je však podľa neho aj skupina klasických hokejových fanúšikov, ktorí prídu na zápasy HC Lev Poprad aj na niekoľko dní.

Do bazéna i na zápas

Hoci má popradské letisko priame spojenie s Prahou, odkiaľ lietajú pravidelné linky do iných európskych destinácií, mnoho hokejových fanúšikov využije podľa Pichonského služby letísk v blízkom i vzdialenejšom okolí, ako sú Košice, Bratislava, Viedeň, Krakov či Varšava.

„Chodia nám požiadavky od ľudí, aby sme im zabezpečili odvoz z letiska, čo samozrejme radi urobíme,“ uviedol Pichonský. Zvýšený záujem o ubytovanie v regióne počas zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy zaznamenáva popradské Aquacity od minulého týždňa.

Aquacity Poprad ponúka záujemcom pobytové balíky, ktorých súčasťou sú aj vstupenky na zápasy KHL. Najväčší záujem o zápasy KHL je podľa Pichonského medzi českými, slovenskými a ruskými fanúšikmi. Záujem však majú aj Poliaci a Taliani.

Podľa marketingovej riaditeľky Tatry mountain resorts Kataríny Šarafínovej v ich hoteloch vo Vysokých Tatrách zatiaľ nezaznamenali zvýšený počet rezervácií ubytovania v súvislosti so zápasmi KHL v Poprade.

Aj tatranské hotely podľa Šarafínovej ponúkajú pobytové balíky, súčasťou ktorých je aj lístok na zápas KHL.

HC Lev Poprad začne Kontinentálnu hokejovú ligu 10. septembra na domácom ľade s tímom Avantgard Omsk. Nasledovať budú zápasy s tímami Metallurg Magnitogorsk 12. septembra a Jugra Chanty-Mansijsk 16. septembra. Ďalšiu sériu domácich zápasov odohrá HC Lev 30. septembra až 6. októbra.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM