Monika Vengrínová Rôzne

Zápisy budúcich prváčikov sa skončili: V septembri ich v Poprade do škôl nastúpi 498

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je deväť základných škôl. V septembri do nich nastúpia stovky nových prváčikov. Ako dopadli zápisy?

Ilustračný obrázok k článku Zápisy budúcich prváčikov sa skončili: V septembri ich v Poprade do škôl nastúpi 498
Zdroj: TASR

V školskom roku 2014/15 do prvého ročníka nastúpilo 527 detí. V tomto roku by ich tak do školských lavíc malo zasadnúť o 29 menej. Do školy tiež nastúpi menej žiakov, ako ju opustí. Z deviateho ročníka totiž odíde 506 žiakov, pričom do prvého príde len 498, čo predstavuje pokles o osem žiakov.

„Z pohľadu dlhodobého vývoja ide o trend, ktorý bol narušený iba v minulom roku, kedy vďaka silnému populačnému ročníku nastúpilo do škôl o 75 žiakov viac ako tých, ktorí ukončili deviaty ročník,“ uviedla Edita Pilárová, vedúca odboru školstva na Mestskom úrade v Poprade.

Na zápis tento rok prišlo aj 28 detí, ktoré nie sú evidované v evidencii obyvateľstva, a naopak, 90 detí z evidencie na zápis neprišlo, čo môže byť z dôvodu toho, že sú v zahraničí, prípadne sa mohli prihlásiť do školy v inom meste a podobne. Zápis do prvého ročníka tento rok odložili rodičia 58-im deťom a po odklade z minulého roka ich, naopak, v budúcom školskom roku nastúpi 62.

V aktuálnom školskom roku na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti popradskej samosprávy študuje 4 364 žiakov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM