Peter Handzuš Správy

Zaujímavá požiadavka v Mestskom informačnom centre: Návštevníci sa chcú stretnúť s medveďom

Mestské informačné centrumv Poprade prešlo na letný režim. V praxi to znamená, že jeho prevádzka je predĺžená počas pracovných dní o 2 hodiny, v sobotu o hodinu.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá požiadavka v Mestskom informačnom centre: Návštevníci sa chcú stretnúť s medveďom
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„MIC je otvorené v pondelok až piatok od 8:00 do 18:00 hod, v sobotu je to od 9:00 do 13:00 hod. Na letnú sezónu sme pripravili propagačnú skladačku Mesto Poprad, MIC sme zároveň zásobili dostatkom ďalších informačných materiálov v rôznych svetových jazykoch, ktoré sme pripravili buď vo vlastnej réžii alebo prostredníctvom OO CR Región Vysoké Tatry,“ informovala Zuzana Švantnerová, vedúca oddelenia cestovného ruchu, prezentácie mesta a MIC.

„Cítime, že u nás sa letná turistická sezóna začala tohto roku trošku skôr. Už v apríli a máji sme mali prvých zahraničných turistov. Prichádzajú z rôznych krajín – anglicky a nemecky hovoriacich, ale aj z pobaltských republík a ďalších krajín bývalého Sovietskeho zväzu,“ vysvetľuje Silvia Bujňáková z MIC.

Kde sa dá stretnúť medveď?

Turisti zo Slovenska a zahraničia vyhľadávajú v MIC informácie o Poprade ako takom, o mestskej pamiatkovej rezervácii v Spišskej Sobote, o blízkych národných parkoch či o možnostiach relaxu. Objavujú sa však aj špecifické žiadosti. „Čoraz viac návštevníkov sa napríklad chce zoči-voči stretnúť s medveďom. Nestačí im zoologická záhrada, radi by sa stretli s chlpáčom bezprostredne v prírode. Asi by sa im páčilo ísť do Tatier ako na safari,“ spomína na zaujímavé požiadavky turistov Bujňáková.

Popradčania sa v MIC informujú najmä o kultúrno-spoločenských podujatiach, ľudia bez prístupu k internetu tam hľadajú aj informácie o adresách či rôznych úradoch a firmách. Mestské informačné centrum, ktoré sa nachádza v Dome kultúry na Štefánikovej ulici, navštívilo v roku 2012 spolu 7686 návštevníkov, z toho najviac ich bolo v auguste – 1478.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM