Monika Vengrínová Rôzne

Zaujímavý program na Skalnatom plese každý letný deň: Toto všetko môžete zažiť pod Lomničákom

Zaujímavý program s názvom Fit & Happy High Tatras čaká návštevníkov Skalnatého plesa počas 62 dní leta. Priamo pod Lomnickým štítom sa budú môcť od 1.j úla zapojiť do rôznych aktivít a spestriť si tak výlet do našich veľhôr.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý program na Skalnatom plese každý letný deň: Toto všetko môžete zažiť pod Lomničákom
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Výletníkov tu čaká denný program, ako i pravidelné stretnutia so zaujímavými ľuďmi. V Galérii Encián sa začnú podvečerné rozhovory s horskými vodcami, ochranármi prírody, tunajšími historikmi, či vysokohorskými nosičmi. Vo výške 1 751 m.n.m. bude každý deň v týždni o zážitok viac. Skupinová joga sa tu bude cvičiť pod vedením certifikovaného učiteľa z popradského Studia Harmony. Vďaka profesionálom zo Slovenskej asociácie Nordic Walking je pripravený rýchlokurz severskej chôdze s paličkami. Tatranské súťaže pre deti s maskotmi v Svištej krajinke spestria odmeny od hračkárstva a k tomu sa pridajú kreatívne tvorivé dielne na tému tatranských rozprávok a povestí, či pozorovanie prírody so strážcom Tanap-u v okolí Skalnatého plesa. Na Štrbskom Plese si zas tí športom naladení zasúťažia o zaujímavé ceny pri zábavných pretekoch v člnkovaní na 200 metrov.

Zaujímavý pre rodiny s deťmi je i zábavno-náučný program Tatranská divočina, jednou z jeho siedmich zastávok je i Lomnické sedlo. Nové príbehy tatranských zvieratiek budú toto leto obohatené o ďalšie dve dobrodružné etapy. Deti sa s tatranskými kamarátmi stretnú aj na tatranskej magistrále na ceste k Vodopádom Studeného potoka. Na Skalnatom plese si návštevníci môžu už druhé leto vychutnávať diela mladých umelcov a pozorovať vyhľadávané pleso z netradičného pohľadu, zo sprístupnenej vyhliadkovej veže.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM