Peter Handzuš Samospráva

Zaujímavý začiatok týždňa: Spoznáme ďalších kandidátov na primátora Popradu?

Dnes zrejme spoznáme ďalších oficiálnych kandidátov na primátora mesta Poprad. Tlačovku bude mať Anton Danko a Milan Baran aj Jozef Švagerko s Igorom Wzošom.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý začiatok týždňa: Spoznáme ďalších kandidátov na primátora Popradu?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Po Františkovi Bednárovi, ktorý svoj záujem kandidovať na primátora Popradu v jesenných voľbách oznámil už skôr, sa Popradčania zrejme dozvedia mená ďalších kandidátov.

Novinárov čakajú dve tlačovky

Na pondelok sú naplánované dve tlačové konferencie. O 9:30 zvolal tlačovku súčasný primátor Anton Danko. Sparing partnera mu na nej bude robiť druhý viceprimátor Milan Baran.

O päť minút dvanásť budú mať stretnutie s novinármi aj Jozef Švagerko a Igor Wzoš. Budú na tlačovke reagovať na to, čo povedia primátor a viceprimátor dopoludnia, alebo tiež oznámia meno kandidáta na primátora?

Zaujímavá kombinácia Danko-Baran

Súčasný viceprimátor Milan Baran bol v predchádzajúcich voľbách jedným so súperov Antona Danka. Teraz sa priklonil na jeho stranu a údajne sa chystá vo voľbách kandidovať na poslanca mestského zastupitelstva ako nezavislý.

Druhý viceprimátor patril v minulých volebných obdobiach k veľkým kritikom primátora Antona Danka. Jeho súčasný postoj zrejme neprekvapil len mnohých Popradčanov, ale hlavne jeho kolegov z poslaneckého klubu a strany SDKÚ-DS.

Vyjadrila sa aj strana

Predsedníctvo miestneho zväzu SDKÚ–DS v Poprade pokladá rozhodnutie Milana Barana za úplné opustenie hodnôt, ktoré prezentoval v čase, keď vďaka podpore SDKÚ–DS bol nominantom v rôznych funkciách.

„Tento postoj pokladáme za nekorektný a je pre nás veľkým sklamaním,“ povedala pre médiá Beáta Sichrovská, členka predsedníctva miestneho zväzu a podpredsedníčka regionálneho zväzu SDKÚ-DS.

Švagerko alebo Wzoš?

Obidvaja poslanci mestského zastupiteľstva sa už dlhšie netaja kritickým postojom k súčasnej hlave mesta. Rovnako obidvaja v rozhovoroch nevylučovali to, že by sa možno uchádzali o primátorské kreslo.

Volebná matematika ale nepustí a ak by sa rozhodli kandidovať obaja, Igor Wzoš aj Jozef Švagerko, bol by to krok, ktorý by hnal vodu na mlyn súčasného primátora.

Podarí sa spojiť opozíciu?

Pri náladách, ktoré panujú v meste Poprad, má šancu vo voľbách urobiť nejaký výsledok len jeden kandidát, ktorý by zastrešil tých Popradčanov, ktorí nie sú na strane primátora Antona Danka.

Stane sa lídrom popradskej „opozície“ Jozef Švagerko alebo Igor Wzoš? Dozvieme sa to už dnes okolo obeda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM