Peter Handzuš Správy

Zavrhnuté svedectvá v Poprade premietať nebudú: Mesto zrušilo súhlas

Vlnu nevôle vyvolalo premietanie amatérskeho dokumentárneho filmu Zavrhnuté svedectvá, ktoré sa malo konať 8. augusta v popradskom Kine Tatran.

Ilustračný obrázok k článku Zavrhnuté svedectvá v Poprade premietať nebudú: Mesto zrušilo súhlas
Zdroj: Facebook

Mesto Poprad zareagovalo na reakcie ľudí na sociálnych sieťach, ktorí poukázali na názorovo nevyvážený dokument, ktorý sa mal v Kine Tatran premietať 8. augusta (číslo 88 je považované za neonacistický kód). „Mladí náckovia z ĽSNS si urobili vlastný dokument o Slovenskom štáte. Premiéra bude v meste Poprad, ktoré im na to poskytuje priestor. A z ktorého odišiel prvý transport Židov,“ upozornil v statuse na sociálnej sieti v utorok 24.7. Michal Lehuta.

Súčasťou premietania dokumentárneho filmu mala byť aj beseda s autormi, poslancom NRSR Milanom Mazurekom a ďalšími hosťami. Mesto Poprad nakoniec rozhodlo, že premietanie filmu v Kine Tatran ale aj v akýchkoľvek iných priestoroch mesta Poprad zruší.

„Vzhľadom k tomu, že obsah predmetného dokumenu je silne politický a názorovo nevyvážený, že nám bola zamlčaná prítomnosť hostí ako aj načasovanie na dátum 8.8.2018, ktorý je symbolicky používaný v extrémistických hnutiach, robia toto podujatie nevhodným pre kultúrne priestory mesta, obzvlášť mesta Poprad, vzhľadom na jeho históriu, máme za to, že sme boli uvedení do omylu a týmto rušíme súhlas daný 17.7.2018 a oznamujeme Vám, že uvedené podujatie nie je možné v priestoroch Kina Tatran uskutočniť a ani v iných priestoroch mesta Poprad, ktoré sú a zostanú apolitické,“ uvádza Mesto Poprad v zrušení súhlasu.

Dokument Zavrhnuté svedectvá sa v Poprade premietať nebude: Mesto zrušilo súhlas
2
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM