Rôzne Správy Tlačové správy

Zažite harmóniu Tela a Ducha: Otvorili sme Ajurvédske Masážne Štúdio v Poprade!

Objavte ajurvédske masáže na harmonizáciu tela, duše a mysle. Kúsok Indie odteraz nájdete aj v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Zažite harmóniu Tela a Ducha: Otvorili sme Ajurvédske Masážne Štúdio v Poprade!
7
Galéria
Zdroj: Maharani

To, že zdravie by malo byť na prvom mieste v rebríčku hodnôt, v Indii už vedeli pred vyše 5000 rokmi. Počas stáročí tak vyvinuli jedinečný liečebný systém s názvom ajurvéda, ktorý sa následne rozšíril aj do ďalších krajín. Aj napriek tomu, že ajurvédske masáže a procedúry sú dostupné na Slovensku len na pár miestach, svoje zázemie si našli aj v Poprade v masážnom salóne Maharani.

Masáže je možné absolvovať u skúsených terapeutov, ktorí pochádzajú priamo z domova ajurvédy, z indického štátu Kerala!

Ajurvédske masáže

,,Keď sa povie indická masáž, tak jednoznačne je reč o najstaršej masáži, ktorá sa praktizuje vo svete. Nazýva sa ajurvédska masáž,“ hovorí na úvod Peter Papáček, majiteľ ajurvédskeho masážneho salónu v Poprade.

Keďže nie každý má tú možnosť odcestovať do Indie za ajurvédskymi masážami, ktoré sú charakteristické svojimi liečebnými a detoxikačnými účinkami, tak sa majiteľ masážneho salónu rozhodol priniesť autentický zážitok z ajurvédskej masáže priamo do Popradu. ,,Nakoľko sme chceli zachovať autenticitu masáží a jednotlivých procedúr, tak sme dbali na všetky aspekty, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru a dojem.“

Terapeuti priamo z Indie

Návštevníci si teda môžu vložiť svoje telo a myseľ do rúk skúsených masérov, ktorí pochádzajú z rodiska ajurvédskych masáží, indického štátu Kerala. Celkovú atmosféru dotvárajú aj dôležité masážne pomôcky, akými sú indické oleje, masážne vrecúška s bylinkami priamo z Indie alebo samotná masážna posteľ.

Masážna posteľ je dôležitou súčasťou ajurvédskych masáží a procedúr. Využívajú sa postele z masívneho dreva Wenge, ktoré vydržia aj 200 rokov. Majú špecifický tvar a uličky na odtekanie oleja.

Azda najznámejšou procedúrou, ktorá je dostupná v salóne Maharani, je shirodara, čo je polievanie čela liečivým olejom cez nitky za pomoci nádobky, ktorá sa nachádza nad čelom. Účinok masáže v kombinácii s prikladaním vrecúšok je vysoko detoxikačný a taktiež aj revitalizačný. Zlepšuje sa prekrvenie tela, podporuje sa lymfatický systém, pokožka sa omladzuje, stres ustupuje. Pri olejovej masáži celého tela organizmus nazbiera energiu a zároveň sa zbavuje škodlivých toxínov, pričom sa posilňuje imunita.

Široká ponuka procedúr

,,Počas stáročí existencie ajurvédy sa vykryštalizovali ošetrenia a masáže na rôzne časti tela, akými sú napríklad chrbát, ramená, tvár, nohy a chodidlá,“ opisuje ošetrenia majiteľ masážneho salónu. Pre zefektívnenie účinku masáží a procedúr sú dostupné aj balíčky, ktoré sa špecializujú na konkrétnu časť tela alebo problém. ,,V ponuke máme napríklad 7 až 14 dňový balíček na chudnutie, antistresový balíček na liečbu porúch šije a ramien alebo aj liečbu bolesti kĺbov", dodáva P. Papáček. Celkovo je dostupných vyše 20 procedúr a 6 balíčkov, ktoré sú jednoznačne vhodné aj ako narodeninový alebo vianočný darček.

Kde nás nájdete

Masážny salón Maharani, špecializovaný na tradičné ajurvédske masáže s terapeutmi priamo z Indie, nájdete na adrese Scherfelova 8 (1. poschodie), Poprad-Veľká. Termíny si môžete rezervovať na telefónnom čísle 0948 958 124, na webovej stránke www.maharanimassage.sk alebo priamo na mieste počas otváracích hodín: pondelok 13:00–19:00, utorok až sobota 10:00–19:00.

Facebook: Maharani ayurvedic massages PP
IG: maharani_poprad

Ajurvédske masáže v Poprade
7
Galéria
Zdroj: Maharani
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM