Peter Handzuš Samospráva

Zberné centrum vynovili. Pri vstupe si preveria, či ste z Popradu

Rekonštrukcia a modernizácia zberného centra na sídlisku JUH VI začala 6. novembra 2012. Do zberného centra sa teraz dostanú iba obyvatelia s trvalým alebo prechodným bydliskom v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Zberné centrum vynovili. Pri vstupe si preveria, či ste z Popradu
Zdroj: Dnes24.sk

Pôvodnú poškodenú spevnenú plochu dalo mesto zrekonštruovať, vrchné vrstvy boli odstránené a nahradené novými. Rovnako sa zabezpečilo vhodné vyspádovanie a odvedenie povrchových a dažďových vôd. Na tento účel slúžia nové vpusty, ktoré zabezpečia aj odvedenie dažďových vôd z okolitých plôch pri garážach. Pôvodná vetva dažďovej kanalizácie bola nahradená novou s odlučovačom ropných látok.

Rekonštrukcia zberného dvora stála 30 393,40 €. Vďaka tomu, že sa mestu podarilo v súťaži dosiahnuť nižšiu cenu ako predpokladal rozpočet z projektovej dokumentácie, z ušetrených peňazí bude v najbližších dňoch inštalovaná automatická závora, ktorá bude slúžiť na reguláciu vstupu do zberného centra.

Zámerom mesta je okrem iného zabezpečiť, aby sa občania pri odovzdávaní odpadu do zberného centra preukazovali dokladom o trvalom alebo prechodnom pobyte v meste Poprad. „Dôvodom tohto opatrenia sú skúsenosti z predchádzajúceho obdobia, kedy sa tam odpadu zbavovali aj obyvatelia z okolitých obcí a rôzne podnikateľské subjekty. Táto služba je však určená len obyvateľom Popradu, ktorí sú platiteľmi poplatkov za komunálny odpad,“ uviedla Kristína Horáková, vedúca Odboru výstavby na popradskom magistráte.

Foto: Mesto Poprad

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM