Peter Handzuš Basketbal

ŽBK WHIRLPOOL Poprad sa predstaví v pohári CEWL

Nová extraligová sezóna basketbalistiek klope na dvere. Popradské žabky úplne obmenili káder, ambície po minuloročnom výsledkovom sklamaní zostali nezmenené.

„Ciele nemôžu byť nižšie ako boli minulého roku – teda minimálne tretie miesto. Každý stupienok vyššie bude vítaný,“ povedal na predsezónnom stretnutí šéf popradskej fabriky Whirlpool, ktorý je spolu s Mestom Poprad strategickým partnerom popradského ženského basketbalového klubu. Ten sa predstaví aj v Stredoeurópskom pohári CEWL, kde sa stretne s českými Trutnovom a Brnom a s rumunským Satu Mare.

„Som rád, že tento rok je náš ženský basketbalový klub zapojený aj do európskej súťaže. Prinesie to zatraktívnenie tohto športu a bude to prínosom pre popradského diváka,“ podčiarkol dôležitosť rozhodnutia vyskúšať európske palubovky prvý viceprimátor Popradu Adrián Kromka.

Je to práve Mesto Poprad, ktoré opäť podalo pomocnú ruku seniorkám. Pod svoje krídla prevzalo tradične aj mládežnícku pyramídu. Na ňu sa bude spoliehať aj nový tréner Ján Krajňák, ktorý má k dispozícii úplne vynovené extraligové družstvo. Základ tvoria ex-Prešovčanky Jana Vacková, Michaela Zentková a Romina Ciappina, Američanka Ashley Lindsey a Beáta Šímová.

„Mojou osobnou ambíciou je zapojiť do tímu odchovankyne Popradu. Máme tu dve juniorky a šancu dostanú aj hráčky, ktoré v minulosti dostávali menej priestoru,“ vyjadril vôľu pracovať aj s mladými basketbalistkami Ján Krajňák.

Popradské družstvo nastúpi do extraligy i pohára CEWL s vekovým priemerom 22 rokov a výškovým priemerom 181 centimetrov. Domovským stánkom žabiek bude opäť Aréna Poprad.

Zdroj: Mesto Poprad

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM