Krimi

Zdesení popradskí policajti: Poľský kamionista ťahal 18 ton a TOĽKOTO nafúkal!

Poliak putoval priamo do cely.

Ilustračný obrázok k článku Zdesení popradskí policajti: Poľský kamionista ťahal 18 ton a TOĽKOTO nafúkal!
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade obmedzil na osobnej slobode 46 ročného Poliaka, vodiča nákladného motorového vozidla (ťahač s návesom), ktorý prepravoval náklad o hmotnosti 18 000 kg.

Takmer 3 promile

Stalo sa tak v pondelok (29.06.2020) dopoludnia na odpočívadle Bôrik smer Liptovský Mikuláš Poprad. „Tento vodič bol policajnou hliadkou diaľničného oddelenia zastavený na odpočívadle, nakoľko bolo podozrenie, že jazdí pod vplyvom alkoholu. Vykonaná dychová skúška u vodiča preukázala, že podozrenie bolo správne, výsledok skúšky dosiahol hodnotu 1,34 mg/l alkoholu v dychu (2,79 promile),“ uvádza krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová

Priamo do cely

Poliakovi bol zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. Vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Je neuveriteľné koľko takýchto prípadov nezodpovedných vodičov denne zaznamenávame. Na zamyslenie je aj fakt, koľko vodičov pod vplyvom alkoholu v skutočnosti jazdí na našich cestách denne. Tento Poliak pravdepodobne ani len nepomyslel na fatálne dôsledky, ktoré mohla jeho jazda mať!,“ dodávajú na záver zhrození policajti.

FOTO: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM