Martin Sýkora Rôzne

Železničná stanica v Poprade po rekonštrukčnej etape: Pribudla nová reštaurácia

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) ukončili v minulom roku modernizáciu železničnej stanice Poprad-Tatry. Cestujúci sa tešia z komfortnejších priestorov a nových služieb.

Ilustračný obrázok k článku Železničná stanica v Poprade po rekonštrukčnej etape: Pribudla nová reštaurácia
Zdroj: ŽSR

Pre cestujúcich ŽSR ponúkajú novinku – 15. januára 2018 bola v prestupovej hale na 3. podlaží otvorená reštaurácia, ktorá tu doteraz chýbala. Je vybavená najmodernejším zariadením tak, aby jedlá boli pripravované v zmysle stanovených postupov rýchlo a zároveň kvalitne. „Novootvorená reštaurácia v popradskej stanici je vďaka výťahu ľahko dostupná aj pre imobilných cestujúcich či pre cestujúcich s kočíkom alebo ťažkou batožinou,“ informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Reštaurácia sa nachádza v prestupovej hale, ktorá bola zrekonštruovaná v minulom roku v rámci III. etapy modernizácie stanice. Táto etapa rekonštrukčných prác sa týkala rekonštrukcie prestupovej haly TEŽ a opravy nástupiska pre tatranské električky. „Dnešnému obrazu modernej haly predchádzala výmena opotrebovaného opláštenia, obnova vonkajšieho a vnútorného podhľadu, obnova osvetlenia a podláh. Pri rekonštrukcii nástupíšť TEŽ sa obnovila povrchová vrstva nástupišťa, očistila a obnovila sa strešná krytina, pribudli nové nátery oceľovej konštrukcie a zvodov dažďovej vody,“ uviedla Pavlíková. Pribudli aj nové vchodové dvere, dlažba na nástupištiach, a rozšírila sa elektronická požiarna signalizácia EPS, ako aj rozhlasové zariadenie.

Rekonštrukcia sa dotkla aj rozvodov plynu, rekonštrukcie kotolne a je tu nový kamerový systém, požiarna signalizácia aj rozhlas. Finančné vyčíslenie nákladov je 3 674 692, 91 eur.

Zdroj: ŽSR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM