Monika Vengrínová Basketbal

Ženský basketbal sa hrá pod Tatrami už 65 rokov. Vychoval množstvo špičkových basketbalistiek

65 rokov ženského basketbalu v Poprade si prišli uctiť mnohé osobnosti nielen basketbalového sveta, ale i nášho mesta. V popradskej Aréne sa spomínalo, hralo i zabávalo. Pri tejto príležitosti tiež mesto ocenilo najlepšie hráčky, trénerov, ale i rozhodcu, lekárku, či novinára.

Ilustračný obrázok k článku Ženský basketbal sa hrá pod Tatrami už 65 rokov.  Vychoval množstvo špičkových basketbalistiek
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom galavečera bolo zaspomínať a poďakovať priekopníkom a zakladateľom popradskej basketbalovej histórie. Mnohí z nich prišli osobne a viacerí si prebrali i zaslúžené ocenenie za neodškriepiteľný prínos pre náš basketbal. Počas 65-tich rokov činnosti ženského basketbalu v Poprade v ňom pôsobilo veľmi veľa kvalifikovaných trénerov, nadšencov a funkcionárov.

„Basketbalovému umeniu naučili doslova tisíce dievčat a žien. Vychovali obrovské množstvo kvalitných a špičkových basketbalistiek, neraz pôsobiacich aj v reprezentačných výberoch. Za niekoľko desiatok rokov rôzne mládežnícke aj ženské družstvá zaznamenali množstvo úspechov, postupov, titulov, ale aj pádov. Za tie roky pretiekli v popradských telocvičniach litre potu a potoky sĺz šťastia i bolesti. Je to veľký kus histórie, kus basketbalovej histórie pod Tatrami,“ uvádza sa na stránke Basketbalovej akadémie mládeže Poprad.

Foto: Lenka Balážová

Oslava 65. výročia ženského basketbalu v Poprade
1
Galéria
Oslava 65. výročia ženského basketbalu v Poprade
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM