Peter Handzuš Hokej

Ženský hokejový gólostroj: Popradské líšky nastrieľali Košičankám 21 gólov

Popradské líšky odohrali zápas 2. kola Extraligy žien proti Košiciam v tréningovom tempe, i tak vyhrali vysoko 21:0.

Ilustračný obrázok k článku Ženský hokejový gólostroj: Popradské líšky nastrieľali Košičankám 21 gólov
47
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Ženský hokejový tím ICE DREM Košice pôsobí v lige druhý rok a dievčatá zatiaľ len zbierajú skúsenosti. Ani v tejto sezóne asi veľa vody nenamútia. Košičanky vkládali nádej na kanadskú posilu Courtney Birchard Kessel, ktorá sa v dobrom svetle ukázala v prípravných zápasoch. Kanaďanka z rodinných dôvodov odcestovala domov za veľkú mláku a v súpiske klubu sa momentálne nenachádza.

Domáce hokejistky strelili prvý gól v trinástej sekunde zápasu, keď sa pred bránu dostali hneď po úvodnom buly. Ešte ani neskončila úvodná minúta a puk rozvlnil košickú bránu opäť. Od tej chvíle už boli rozdané karty na zbytok zápasu.

Zdroj: YouTube.com

V jasnom zápase, v ktorom sa všetko dôležité odohrávalo pred bránou hostí si líšky výrazne vylepšili štatistiky. V nedeľu ich čaká úplne iný zápas, na ktorý vycestujú do Prešova. Svoju aktuálnu formu budú konfrontovať v repríze minuloročného finále proti prešovskej Šarišanke, ktorá takisto prvé dva zápasy v tejto sezóne vyhrala. „Zápas proti Košiciam sme odohrali viacmenej v tréningovom tempe. Košice sú nováčikom súťaže a zvykajú si na ligu. Pre nás to bolo také rozkorčuľovanie pred nedeľou, keď ideme do Prešova, kde sa bude opakovať minuloročné finále,“ povedal po zápase Ivan Bednár.

Na popradskú brankárku Natáliu Kozačukovú smerovali počas celého zápasu len dve strely. Tréner Bednár si ale nemyslí, že by sa pred najbližším zápasom mali Popradčanky niečoho obávať. „Natália chodí chytať s dorastencami a žiakmi. Chodí aj na brankárske tréningy. Janka Budajová sa po dovolenke dostáva takisto do tempa. Myslím, že na zápas v Prešove budú pripravené a celý tým tam odvedie poctivý výkon,“ dodal tréner Popradských líšok Ivan Bednár.

Popradské líšky – ICE DREAM Košice 21:0 (6:0, 10:0, 5:0)
Góly: Wieczorek 4, Gorecká 2, Klembalová 2, Majeríková 2, Staroňová 2, Šulíková B. 2, Šulíková A. 2, Zemjanková 2, Horváthová 1, Krivjanská 1, Novotná 1

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM