Peter Handzuš Rôzne

Žiaci ZŠ budú súťažiť v prezentovaní efektívneho využívania energie

Žiaci 2. stupňa základných škôl z celého Slovenska sa budú môcť do 5. novembra zúčastniť na súťaži, v ktorej pôjde najmä o hľadanie nápadov na efektívne využívanie energie.

Súťaž organizuje Východoslovenská energetika, ktorá takýmto spôsobom pokračuje vo svojich niekoľkoročných aktivitách súvisiacich so zvyšovaním povedomia žiakov o efektívnom využívaní energie. Princípom súťaže je prostredníctvom fotoaparátu alebo kamery zachytiť nápady, ako hospodárne využívať energiu. „Deťom chceme hneď od začiatku narábania s elektrickými spotrebičmi a zariadeniami ukázať cestu úspornosti a šetrenia. Zábavná forma, teda prostredníctvom fotoaparátu a videokamier, má osloviť čo najviac školákov, ktorí dnes bežne využívajú tieto technické pomôcky,“ priblížila myšlienku súťaže hovorkyňa spoločnosti Andrea Danihelová.
O víťazoch súťaže rozhodne verejnosť hlasovaním prostredníctvom internetu, videá budú uverejnené na sociálnej sieti Facebook. Organizátori očakávajú napríklad fotografie a videá zachytávajúce vypínanie osvetlenia v prázdnych triedach, šetrenie vodou a podobne. „Sme presvedčení, že žiaci nájdu množstvo tém nielen v škole, ale aj doma. Inšpiráciou pre nich môže byť aj stránka www.SetrimeEnergiou.sk, kde naši maskoti Elo a Nea a odborníci na efektívne využívanie energie radia, ako ňou neplytvať,“ vysvetľuje Danihelová.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM