Jaroslav Dodok Rôzne

Žiakov čaká posledný týždeň školy, po ňom prídu prázdniny

Žiakov základných a stredných škôl čaká posledný týždeň tohto školského roka. Školáci mali tento školský rok prázdniny dokopy asi 19 pracovných dní. Od učenia si najdlhšie oddýchli cez Vianoce. Doma vtedy boli vyše dva týždne.

Po prevzatí koncoročného vysvedčenia v piatok (29.6.) sa môžu tešiť na dvojmesačné letné prázdniny. Do lavíc znova zasadnú až 3. septembra.

Posledný školský týždeň už učitelia žiakov netrápia skúšaním a písomkami, známky sú uzavreté. Školáci v tomto čase čistia triedy, chodia na výlety a zapájajú sa do rôznych aktivít. Na Základnej škole Pavla Horova 16 v Devínskej Novej Vsi klasifikáciu ukončili vo štvrtok 21. júna. Žiakov podľa riaditeľa Miloša Marka budúci týždeň čaká branné cvičenie, odovzdávanie starých učebníc a preberanie nových. „Vo štvrtok (28.6.) máme slávnostnú akadémiu s kultúrnym programom, ktorý pripravili žiaci. Tam budú vyhlásení najlepší žiaci, budú im odovzdané ceny,“ uviedol Marko.

[blockquote]Na Gymnáziu Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici sa študenti druhých ročníkov tešia na plavecký výcvik: ,, V pondelok odchádzame na plavecký, nie však obyčajný. Čaká nás Francúzsko, poriadne sa teším na slnko a spolužiakov," hovorí jedna zo študentiek.[/bloc­kquote] Pre deti na Základnej školy Pri kríži v bratislavskej Dúbravke pedagógovia pripravujú posledný týždeň súťaž v speve anglických pesničiek. „Od pondelka do piatka budeme oceňovať žiakov za súťaže a olympiády, do ktorých sa zapájali celý rok, vyhodnotíme projekty, pre žiakov chystáme aktivity v knižnici,“ vymenovala riaditeľka školy Iveta Mikšíková.

Školáci mali tento školský rok prázdniny dokopy asi 19 pracovných dní. Od učenia si najdlhšie oddýchli cez Vianoce. Doma vtedy boli vyše dva týždne.

student24/tasr foto: archív ST24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM