Peter Handzuš Hokej

Žilina si v Poprade ani neškrtla. Kamzíci ju prestrieľali vysoko 5:0

Stals a Masalskis odchádzajú na olympijské hry. Popradský brankár sa s divákmi rozlúčil vychytanou nulou. Napriek vysokej výhre nebol tréner Milan Jančuška na sto percent spokojný.

Ilustračný obrázok k článku Žilina si v Poprade ani neškrtla. Kamzíci ju prestrieľali vysoko 5:0
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Domáci hokejisti sa od úvodu zahryzli do žilinských vlkov. Z nenápadnej akcie, ktorú zakončil pohotovou strelou cez brániaceho hráča Paukovček, sa dostali do kamzíci do jednogólového vedenia už v 3. minúte. Na 2:0 mohol zvýšiť Takáč, jeho bekhend odvracal z bránkovej čiary volejbalovým zákrokom obranca Žiliny. Hosťujúce mužstvo si v prvej tretine gólovú šancu nevytvorili, Masalskis si z nebezpečnými situáciami hravo poradil. V 18. minúte vyšla Popradu pekná kombinačná akcia, na konci ktorej posielal puk do odkrytej časti brány Samuel Takáč – 2:0.

Po prvej prestávke vykorčuľovali Žilinčania s väčšou chuťou spraviť niečo so zápasom. Domáci hostí do vyložených šancí nepúšťali. Najväčšiu možnosť v dovtedajšom priebehu zápasu zmaril najlepšiemu strelcovi extraligy Tomasovi včasným zásahom hokejkou Masalskis. Boli to práve popradskí hokejisti, ktorí sa dostávali do nebezpečných prečíslení. Pri zakončení Sýkoru sa vyznamenal hosťujúci brankár Koutský. V poslednej minúte druhej tretiny sa do úniku dostal kapitán HK Poprad Arne Kroták, ktorého faulovali a rozhodca nariadil trestné strieľanie. V ňom si Kroták blafákom vychutnal žilinského gólmana a priblížil si métu 1000 dosiahnutých bodov v slovenskej najvyššej súťaži.

Aj na začiatku poslednej tretiny dostali domáci výhodu trestného strieľania. K puku sa postavil faulovaný Matúš Paločko, ale zakončenie mu nevyšlo podľa predstáv. Gólu sa dočkal až v 48. minúte, keď poslal puk do prázdnej bránky po Mlynarovičej akcii. Presného zásahu sa dočkal aj v streleckej forme hrajúci Mlynarovič. Po Krotákovej prihrávke unikol počas vlastného oslabenia a poradil si s trojicou brániacich hráčov – 5:0. To už bolo na Koutského dosť a v bráne vlkov ho nahradil Lizák. Ani tento impulz hostí neprebral a do konca zápasu síce neinkasovali, ale nezaznamenali ani čestný úspech.

HK Poprad – MsHK DOXXbet Žilina 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Góly: 3. Paukovček, 18. Takáč, 40. Kroták (z tr. strieľ.), 48. Paločko, 51. Mlynarovič. Rozhodovali: Lauff – Holienka, Valach, vylúčení: 3:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 1344 divákov.

Poprad: Masalskis – Brejčák, Gaborčík, Fabian, Kurali, Dinda, Makovský, Gápa – Lapšanský, Stals, Sýkora – Paločko, Mlynarovič, Kroták – Belluš, Drábek, Paukovček – Nagy, Takáč, Vaic
Žilina: Koutský – Chovan, Šterbák, Leško, Dlouhý, Ďurák, Bagin, Ostrčil, Látal – Valášek, Kalla, Slovák – Klouda, Varga, Tomas – Linet, Lipovský, Drevenák – Piják, Rehák, Bene

Poprad - Žilina 5:0
1
Galéria
Poprad-Žilina
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM