Ľubomír Hudačko Rôzne

Zima ešte nekončí: V Tatrách využili ochladenie, zjazdovky teraz znesú viac lyžiarov

Vo Vysokých Tatrách sa lyžuje v Tatranskej Lomnici, na Štrbskom Plese a v Smokovci na Jakubkovej lúke.

Ilustračný obrázok k článku Zima ešte nekončí: V Tatrách využili ochladenie, zjazdovky teraz znesú viac lyžiarov
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Najväčšie lyžiarske strediská využili ochladenie, aby doplnili zásoby snehu na zjazdovkách. Snežné delá sa tak začiatkom marca rozbehli v Jasnej aj vo Vysokých Tatrách. Informuje o tom portál visitpoprad.sk.

Podmienky priebežne vo vyšších polohách vylepšuje aj sneženie.

Snežné delá sa rozbehli na Štrbskom Plese a v Jasnej, podľa predpovede počasia chcú ochladenie využiť aj v Tatranskej Lomnici.

Znesú viac lyžiarov

„Vďaka novému snehu a ochladeniu chceme stabilizovať a vylepšiť podmienky na lyžovanie. Večerné mrazy zhutnili snehovú podložku na zjazdovkách, ktoré tak znesú viac lyžiarov a ostanú dlhší čas kompaktné,“ doplnil riaditeľ strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

V slovenských horách prázdninovali rodiny zo západného Slovenska. Vo Vysokých Tatrách sa lyžuje v Tatranskej Lomnici, na Štrbskom Plese a v Smokovci na Jakubkovej lúke.

Vylepšenie podmienok

V Jasnej majú lyžiari k dispozícii viac ako 40 km zjazdoviek na severe aj juhu – teda z liptovskej aj horehronskej strany. Po teplých dňoch, ktoré priniesli jarnú lyžovačku už v predstihu, pomôže ochladenie vylepšiť podmienky.

Na zjazdovkách vo Vysokých Tatrách aj v Jasnej je aktuálne v priemere pol metra snehu. Lyžovačka teda bude pokračovať ďalej na Štrbskom Plese, v Tatranskej Lomnici a v Jasnej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM