Martin Sýkora Rôzne

Zima sa ozve ráznym slovom: Meteorológovia vydali výstrahy pre podtatranský kraj

Sneženie môže v nasledujúcich dvoch dňoch pod Tatrami spôsobiť problémy. Pred návalmi snehu upozorňujú aj slovenskí hydrometeorológovia!

Ilustračný obrázok k článku Zima sa ozve ráznym slovom: Meteorológovia vydali výstrahy pre podtatranský kraj
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Utorok (27.11.) a streda budú pod Tatrami v znamení vlády Perinbaby. Odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali pre podtatranský región výstrahu druhého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi.

„V okrese Poprad sa ojedinele očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ varoval SHMÚ.

Podľa hydrometeorológov je výskyt snehových jazykov a závejov v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerný a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká. Lepšie to nebude ani v stredu, kedy má len snežiť. SHMÚ predpovedá sneženie, pri ktorom spadne 20 cm nového snehu. „Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uviedol SHMÚ. Podľa meteorológov by takéto počasie malo trvať do štvrtka (29.11.).

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM