Monika Vengrínová Rôzne

Zimná sezóna v Tatrách sa definitívne skončila. Patrila k najnetypickejším v histórii

Po 144 dňoch lyžovačky sa tohtoročná zimná sezóna definitívne skončila. Bodku za zimou dali lyžiari na Štrbskom Plese na Veľkonočnú nedeľu a poslednýkrát bolo lyžiarom k dispozícii aj Lomnické sedlo. Tatranci zimu ohodnotili známkou chválitebný.

Ilustračný obrázok k článku Zimná sezóna v Tatrách sa definitívne skončila. Patrila k najnetypickejším v histórii
Zdroj: Webnoviny.sk

I napriek tomu, že táto zima bola na prírodný sneh skutočne skúpa a veľmi teplá, Vysoké Tatry patrili k tým ojedinelým destináciám, kde sa lyžovalo počas celej zimy a podmienky na svahoch boli veľmi dobré až výborné. Počet ubytovaných hostí v Tatrách sa podarilo medziročne zvýšiť o 8%.

Veľká noc už tradične patrí k posledným vrcholom zimnej sezóny. Tá tohtoročná bola zároveň aj bodkou za lyžovačkou. Lyžiarska sezóna trvala 144 dní a patrila k najnetypickejším v histórii, najmä kvôli teplému počasiu a minimu snehových zrážok. Vďaka enormnému ľudskému úsiliu a za pomoci technického zasnežovania však boli lyžiarske podmienky veľmi dobré až výborné.

„Tatranská veľkonočná bodka za sezónou bola veľmi príjemná. Na Štrbskom Plese bolo množstvo ľudí a trošku sme sa priblížili legendárnej ulici Krupowki v Zakopanom. Najviac návštevníkov bolo zo Slovenska a Česka, Poliaci častejšie trávia tieto cirkevné sviatky doma, takže tých bolo menej. Obsadenosť hotelov počas Veľkej noci dosiahla 85% a záujem bol najmä o troj- a štvorhviezdičkého hotely. Hneď po „rozlúčke s lyžou Soliskovou“ sme sa v podstate prehupli do letnej sezóny a priamo na svahu sa odohral volejbalový zápas. Na letnú sezónu sme pripravení a už čoskoro, na májové sviatky, čaká našich návštevníkov bohatý program,“ povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Vysoké Tatry dlhodobo vykazujú letnú sezónu ako tú silnejšiu, zima však pomaly dobieha počty návštevníkov z leta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM