Ľubomír Hudačko Správy

Zlá správa pre cestujúcich: Na Tatranských elektrických železniciach je menej vlakov

Plánované posilové vlaky na obojsmernej trati Poprad-Tatry - Štrbské Pleso nebudú zavedené. K posilneniu dôjde na inej trase.

Ilustračný obrázok k článku Zlá správa pre cestujúcich: Na Tatranských elektrických železniciach je menej vlakov
Zdroj: ZSSK

Od soboty 10. júna môže dochádzať k obmedzovaniu počtu vlakov na Tatranských elektrických železniciach (TEŽ).

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) preto posilní kapacitu vlakov na trati Poprad-Tatry – Studený Potok – Tatranská Lomnica a späť v čase letnej turistickej sezóny.

Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč s tým, že dôvodom mimoriadnej zmeny grafikonu, ktorá potrvá do 17. septembra, je prebiehajúca modernizácia 15 elektrických jednotiek rady 425.

Denne počas sezóny

„Tá je naviazaná na ´staré´ eurofondy, a teda na ukončenie modernizácie do konca tohto roka. ZSSK tak bude dočasne disponovať zníženým počtom prevádzkyschopných jednotiek. Tie sú totiž priebežne modernizované u vysúťaženého dodávateľa modernizácie – ŽOS Vrútky,“ objasnil Kováč.

Plánované posilové vlaky na obojsmernej trati Poprad-Tatry – Štrbské Pleso tak nebudú zavedené, naopak, osobné vlaky z Popradu do Tatranskej Lomnice cez Studený Potok a späť bude ZSSK prevádzkovať počas celej letnej sezóny denne, a to v pravidelnom dvojhodinovom intervale a s väčšou kapacitou.

„Preto prosíme cestujúcich, ktorých cieľom je Tatranská Lomnica, aby z kapacitných dôvodov prednostne využívali priame spojenia z Popradu cez Studený Potok,“ upozorňuje Kováč.

Žiadajú o trpezlivosť

Spoločnosť sa zároveň ospravedlňuje za komplikácie a žiada cestujúcu verejnosť o trpezlivosť.

Hovorca dodal, že modernizácia tatranských elektrických vozidiel vyrobených od roku 2000 zvýši bezpečnosť a pohodlie pri cestovaní. Vymení sa ich pôvodný riadiaci systém a celá trakčná časť, pribudne klimatizácia, nové sedadlá i wifi pripojenie či zásuvky s USB.

„Dosadí sa aj nový informačný systém s LCD displejmi a počítaním cestujúcich, nové označovače cestovných lístkov a repasujú sa aj obloženia a batožinové police,“ uzavrel Kováč.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM