Správy

Zlatí seniori roka 2015 sú známi: Helene Kurucovej (79) z nášho okresu sa dostalo veľkej pocty

Vzácni ľudia v seniorskom veku si prevzali významné ocenenia. Medzi ocenenými titulom Senior roka 2015 bola aj Helena Kurucová z okresu Poprad. Uznanie si prevzala od podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí M. Lajčáka.

Ilustračný obrázok k článku Zlatí seniori roka 2015 sú známi: Helene Kurucovej (79) z nášho okresu sa dostalo veľkej pocty
Zdroj: TASR

Zlatí seniori roka 2015 sú už známi. Dostala sa medzi nich aj Helena Kurucová (79) z Tatranskej Lomnice. „O každom z ocenených možno povedať, že sú to vzácni ľudia, ktorí sú vzorom lásky a starostlivosti o druhých. Viacerí sú už vo vyššom veku, mnohí aj sami sú vážne chorí, napriek tomu vynakladajú veľa úsilia, aby pomohli, alebo dlhodobo pomáhali iným. Väčšinou však o ich činnosti verejnosť nevie, pretože sú skromní. Aj preto sa Fórum rozhodlo takýchto ľudí vyhľadávať a poďakovať im,“ konštatovala prezidentka Gálisová. Za desať ročníkov, čo FpPS toto podujatie organizuje, si už z Bojnického zámku titul senior roka odnieslo 208 starších aktívnych ľudí.

Víťazkou sa stala Anna Zavacká (89) z Chmeľnice. Je víťazkou tohoročnej ankety neziskovej organizácie Fórum pre pomoc starším (FpPS) so sídlom v Prievidzi, pôsobiacej na celom Slovensku. Ocenenie si v pondelok spolu s ďalšími 20 ocenenými titulom Senior roka 2015 slávnostne prevzala v reprezentačnej Zlatej sále v Bojnickom zámku z rúk podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí SR Miroslava Lajčáka a prezidentky FpPS Ľubice Gálisovej.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM