Rôzne

Nečakané správy pre vodičov: Oprava vyťaženého mosta v Poprade tak skoro zrejme nezačne

Vyťažený most, ktorý sa nachádza na začiatku Popradu od obce Hozelec, je v havarijnom stave a v súčasnosti je doprava na ňom zúžená.

Ilustračný obrázok k článku Nečakané správy pre vodičov: Oprava vyťaženého mosta v Poprade tak skoro zrejme nezačne
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Obnova mostného objektu ponad železnicu na ceste I/18 v Poprade smerom na obec Hozelec sa tak skoro zrejme nezačne.

Slovenská správa ciest (SSC) v súčasnosti pripravuje projekt, dôvodom je zlý technický stav mostného objektu na frekventovanom úseku. Potvrdila to hovorkyňa SSC Jana Lukáčová.

Začiatok stavebných prác však správca odhaduje na rok 2026.

„V súčasnosti v rámci prípravy rekonštrukcie mostného objektu v havarijnom stave ‚I/18–390 Poprad most M4815‘ prebieha projektovanie v stupni dokumentácie na stavebné povolenie a realizáciu stavby. Predpokladaný termín dodania projektovej dokumentácie je júl,“ uviedla hovorkyňa.

Začiatok v roku 2026?

Následne je podľa nej potrebné zabezpečiť majetkovoprávne vyrovnanie, všetky súhlasy a rozhodnutia a stavebné povolenie. Potom bude nasledovať proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby.

„Podľa našich skúseností možno predpokladať začatie stavebných prác na rekonštrukcii mosta v roku 2026,“ upozornila Lukáčová.

Vyťažený most, ktorý sa nachádza na začiatku Popradu od obce Hozelec, je v havarijnom stave a v súčasnosti je doprava na ňom zúžená.

Čo je účelom

Z informácií uverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie vyplýva, že hodnota zákazky na vypracovanie a dodanie projektovej dokumentácie na stavebné povolenie a dokumentácie na ponuku si vyžiada približne 165-tisíc eur.

Účelom stavby je výstavba nového mosta, rekonštrukcia a riešenie odvodnenia cesty I/18 a v prípade potreby aj rekonštrukcia križovatky ciest I/18 a miestnych komunikácií na uliciach Ludvíka Svobodu a Joliota Curie.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM