Rôzne

Zlepšenie života vo Vysokých Tatrách. Grantový program podporí 9 projektov

Vďaka grantovému programu získa mesto Vysoké Tatry podporu pre deväť projektov, ktoré prispejú k zlepšeniu života jeho obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Zlepšenie života vo Vysokých Tatrách. Grantový program podporí 9 projektov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Grantový program Pre lepší život v Meste Vysoké Tatry po prvýkrát vyhlásila spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR). „Grantovým programom sme chceli dať podpore mestu jasný účel a transparentné pravidlá, aby sme tiež prispeli k tomu, že Vysoké Tatry budú nielen atraktívnym cieľom návštevníkov, ale aj dobrým miestom pre život,“ vysvetľuje ciele grantového programu riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Do termínu zaslania žiadostí o grant bolo podaných spolu 23 projektov, z ktorých grantová komisia vybrala deväť. Podporené projekty sa týkajú oblasti športu, kultúry a podpory mládeže a zrealizované by mali byť už v tomto roku. Celková suma príspevkov predstavuje 19 930 eur.

"Pri hodnotení komisia prihliadala najmä na prospešnosť a dlhodobý prínos projektov pre čo najširšiu komunitu vo Vysokých Tatrách, mieru zapojenia dobrovoľníkov a tiež jasne a reálne určené ciele, aktivity a časový plán,“ vysvetľuje Slavkovský a dodáva: „Veľmi si vážime, že výber podporených projektov prebiehal v diskusii so zástupcami mesta, ktorí veľmi dobre poznajú skutočné potreby jeho obyvateľov.“

Sumu 19 930 eur si tak tento rok rozdelia Atletický klub AO Tatry, Materská škola (MŠ) v Tatranskej Kotline a peniaze pôjdu aj na relaxačno-náučný chodník v MŠ v Novom Smokovci či na záhony na pestovanie zeleniny, ovocia, byliek a okrasných rastlín v MŠ v Tatranskej Lomnici. Zdroje získal aj projekt na ozvučenie pre komunitné divadelné predstavenia vo farnosti Vysoké Tatry a z dotácie sa zakúpia sane pre prácu s mládežou vo Vysokých Tatrách pre Slovenský zväz sánkarov. Z grantu podporia aj vydanie publikácie a naštudovanie novej hry pri príležitosti 30. výročia založenia ochotníckeho divadla v Tatrách, ale aj knižné búdky na frekventovaných zastávkach Tatranskej elektrickej železnice a verejných miestach v rámci Tatranskej Lomnice a Smokovcov. Posledným podporeným projektom je nákup bežkárskeho vybavenia a náhrady cestovného pre členov miestneho klubu bežeckého lyžovania.

„Cieľom grantového programu je podporiť verejnoprospešné aktivity obyvateľov Vysokých Tatier, ktoré prispejú k zlepšeniu kvality života v meste pre jeho obyvateľov. Program chce motivovať ľudí a organizácie pôsobiace v meste Vysoké Tatry, aby sami identifikovali, čo je potrebné zlepšiť, opraviť alebo vytvoriť v prospech miestnej komunity,“ dodal hovorca TMR Marián Galajda s tým, že pridanou hodnotou predkladaných projektov je, že žiadatelia budú pri ich uskutočnení aktívne participovať ako dobrovoľníci.

Zdroj: Tatry Mountain Resorts
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM