Monika Vengrínová Krimi

Zlodeji dreva mali smolu: Policajti načapali až 9 mužov s vyrúbanými borovicami

Popradskí i levočskí policajti pristihli podľa svojich slov zlodejov priamo pri krádeži dreva. Mladíci od sedemnásť do dvadsaťsedem rokov podľa polície neoprávnene vyrúbali borovice a chceli ich použiť na kúrenie.

Ilustračný obrázok k článku Zlodeji dreva mali smolu: Policajti načapali až 9 mužov s vyrúbanými borovicami
Zdroj: TASR

„Popradskí policajti prichytili pri krádeži dreva sedem mužov od dvadsať do dvadsaťsedem rokov, keď v katastrálnom území obce Jánovce Machalovce, v časti nazývanej Dubina, v okrese Poprad bez príslušného povolenia vyrúbali borovice. Drevo chceli muži pochádzajúci z obce Jánovce použiť pre vlastnú potrebu na kúrenie,“ informovala hovorkyňa Krajského policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Rovnaký kúsok sa podaril aj levočským policajtom, ktorí počas nedeľňajšej služby v dopoludňajších hodinách v lesnom poraste zvanom Ku kamennej miske, v lokalite zvanej Končistá v katastri mesta Levoča, prichytili dvoch mužov vo veku sedemnásť a dvadsaťtri rokov s vyrúbanými borovicami. Ako uviedla Migaľová, hliadka prichytila zlodejov na lúke pod rodinnými domami na Poľnej ulici v Levoči, ako ukradnuté drevo ťahajú do miesta svojho bydliska na kúrenie.

V oboch prípadoch bolo na mužov vznesené obvinenie z prečinu krádeže. Stíhaní sú na slobode.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM