Monika Vengrínová Rôzne

Zlý stav dvoch mostov v Poprade: Mesto ich uzavrelo pre nákladnú dopravu

Dva mosty v Poprade, a to konkrétne na Francisciho a Alžbetinej ulici sú pre nákladnú dopravu uzatvorené. Samospráva musela k tomuto avizovanému kroku pristúpiť po tom, čo zistila ich zlý technický stav.

Ilustračný obrázok k článku Zlý stav dvoch mostov v Poprade: Mesto ich uzavrelo pre nákladnú dopravu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„K tomuto opatreniu sme museli pristúpiť po dohode so statikom najmä kvôli bezpečnosti cestnej premávky a chodcov. Ak by sme toto opatrenie nevykonali, hrozilo by aj ďalšie poškodenie týchto mostov. Uzatvorenie pre nákladnú dopravu by malo znížiť ich zaťaženie a zároveň predĺžiť životnosť,“ vysvetlila Kristína Horáková z odboru výstavby MsÚ v Poprade.

Mesto dalo kvôli uzatvoreniu dvoch mostných objektov vypracovať projekt organizácie dopravy a zabezpečilo zároveň nové dopravné značenie tak, aby prejazd nákladnými autami po týchto mostoch bol vylúčený.

„Osadili sme dohromady 33 dopravných značiek, ktoré obmedzujú a presmerúvajú nákladnú dopravu v týchto lokalitách,“ vysvetlil Peter Fabian zo Správy mestských komunikácií v Poprade. V tejto fáze prebieha zisťovanie nevyhnutných nákladov na rekonštrukciu mostných objektov. Na základe zistení a následne aktuálneho stavu finančných prostriedkov rozhodne samospráva o ďalšom postupe.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM