Martin Sýkora Správy

Zmena pod Tatrami: Vlaky na trati Poprad - Starý Smokovec nahradia autobusy

Všetci, ktorí v priebehu týždňa chcú využiť na prepravu koľajnice, budú sklamaní. Do piatku je na dráhe Tatranských elektrických železníc (TEŽ) výluka!

Ilustračný obrázok k článku Zmena pod Tatrami: Vlaky na trati Poprad - Starý Smokovec nahradia autobusy

Na trati Tatranských elektrických železníc (TEŽ) sú oddnes (24.4.) do piatku (28.4.) naplánované výlukové práce. Vlaky medzi stanicami Poprad-Tatry a Starý Smokovec každý deň v čase od 7:20 do 16:50 hod. nebudú premávať. Nahradia ich autobusy, uvádza sa na internetovej stránke mesta Poprad.

Náhradná autobusová doprava bude zastavovať pri stanici Poprad-Tatry pred budovou pošty, vľavo pred východom zo spodnej haly železničnej stanice, ďalej na zastávkach SAD vo Veľkom Slavkove pri kostole, v Novej Lesnej na hlavnej ceste a Pod Lesom pri základnej škole.

V Dolnom Smokovci bude autobus zastavovať pri budove železničnej zastávky a v Starom Smokovci na hlavnej autobusovej zastávke.

„Zamestnanci ŽSR počas výluky realizujú údržbu železničného zvršku, odstraňujú defektoskopické chyby, vymenia opotrebované koľajnice a doplnením štrku upravia koľajové lôžko do požadovaného profilu. ŽSR vykonávajú údržbu vo vlastnej réžii a s použitím vlastných strojov. Zároveň sa v tomto čase opravuje nástupište TEŽ pri koľaji č. 2. Opravy súvisia s rekonštrukciou prestupovej haly TEŽ,“ uviedla Dana Schwartzová zo ŽSR.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM