Pavol Krupka Rôzne

Zmena územného plánu v Kvetnici bola schválená

Jedným z bodov pondelkového zasadania popradského MZ bol návrh na schválenie čiastkovej zmeny územného plánu v lokalite Kvetnica. Ten by umožnil investorovi požiadať o územné rozhodnutie a spustiť prípravu výstavby rodinných domov na okraji tejto mes

Územný plán je pre každú obec a mesto dôležitým dokumentom. Okrem iného stanovuje koncepciu rozvoja územia a jeho urbanistické využitie. Poprad má svoj územný plán schválený od roku 1998, no odvtedy poslanci MZ rozhodovali a zväčša aj rozhodli o rôznych zmenách. Niektoré z nich boli popradskou verejnosťou prijímané rozporuplne.

Popradčania boli o začatí procesu zmeny územného plánu v lokalite Kvetnica oboznámení prostredníctvom úradnej tabule v mesiacoch september až október 2009. V stanovenej 30-dňovej lehote nevzniesli žiadne pripomienky. V januári 2010 bol návrh vtedajšou komisiou pre výstavbu odporúčaný na schválenie. Rok nato už nové MZ rozhodlo o odklade prerokovania, preto o ňom poslanci rozhodovali teraz.

Do poslednej chvíle nebolo jasné, ako budú jednotlivé poslanecké kluby a nezávislí poslanci hlasovať. Napriek tomu je zoznam poslancov, ktorí sa napokon k tomuto návrhu hlasovaním vyjadrili pozitívne, pre mnohých určitým prekvapením. Hlasovania poslancov v jednotlivých bodoch rokovania sa nachádzajú na stránke mesta Poprad.

Súvisiace články: http://www.poprad24.sk/clanky?… http://www.poprad24.sk/clanky?… http://www.poprad24.sk/clanky?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM