Martin Károly Tlačové správy

Zmodernizovaným Bardejovským kúpeľom narástol počet samoplatcov o 22 %

Bardejovské kúpele, a.s., zaznamenali za 1. polrok 2013 celkové tržby 3,4 mil. EUR, čo bolo o 475 000 EUR viac ako za prvý polrok 2012. V kúpeľoch sa za prvých 6 mesiacov tohto roka odliečilo spolu 8626 osôb, čo je nárast o 1774 klientov oproti rovnakému obdobiu vlani.

Ilustračný obrázok k článku Zmodernizovaným Bardejovským kúpeľom narástol počet samoplatcov o 22 %
Zdroj: Dnes24.sk

Potešiteľný je cca 22 percentný nárast počtu samoplatcov. Za prvý polrok 2013 navštívilo Bardejovské kúpele 3387 slovenských a 831 zahraničných samoplatcov, kým vlani to bolo 2870 slovenských a 585 zahraničných samoplatcov. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

,,Nárast sme zaznamenali nielen v počte klientov, ale aj v počte prenocovaní. Počet lôžkodní za prvý polrok tohto roka dosiahol 75 720, čím sme prekročili vlaňajšie čísla o 8654 lôžkodní. Za lepšími číslami je všestranná snaha našich zamestnancov vyhovieť klientom a poskytnúť im starostlivosť na čo najvyššej úrovni. V situácii, keď už niekoľko rokov trvá recesia hospodárstva, považujeme nárast počtu klientov i tržieb za úspech. Podpísala sa pod to aj modernizácia kúpeľov, vlaňajšie otvorenie wellness centra a naše PR a marketingové aktivity. Prezentujeme Bardejovské kúpele ako jedinečné miesto na liečbu, oddych a aktívne trávenie voľného času. Nezanedbávame však ani akcie pre ďalšie skupiny návštevníkov, pre ktoré sú kúpele cieľom jednodňovej turistiky a miestom aktívneho oddychu,“ vymenovala T. Šatanková.

Dodala, že trend vo všetkých kúpeľoch je jednoznačný – možnosti zvyšovania počtov klientov sú jedine v kategórii samoplatcov, ktorá je však aj najnáročnejšia a vyžaduje čoraz väčší rozsah služieb.

Kúpele zaznamenali za rok 2012 tržby 7,385 mil. EUR a skončili hospodárenie s kladným výsledkom. Vlani ich navštívilo 16 825 osôb, čo bol v podstate rovnaký počet ako rok predtým. Zo zahraničia prišlo 1641 klientov, najviac z ČR, Ruska, Ukrajiny, Bieloruska, Poľska, Nemecka, Rakúska.

Za posledné tri roky investovali Bardejovské kúpele do rekonštrukcií ubytovacích zariadení a prístrojovej techniky viac ako 5 mil. EUR. V tomto roku komplexne zrekonštruovali dve poschodia Balneoterapie s poliklinikou za 1,3 mil. EUR a dve poschodia v secesnom liečebnom dome Astória za 200 000 EUR.

Vlani otvorili wellness centrum v hoteli Ozón, s vonkajšími opaľovacími terasami a vodnými atrakciami, ktoré patrí k najmodernejším na Slovensku. V Ozóne v minulom roku otvorili nové BEAUTY STUDIO zamerané hlavne na omladenie tváre a tela. Pribudla aj krytá tenisová hala. Rozšírila sa tak ponuka doplnkových služieb, ktoré klientom kúpeľov zatraktívňujú a spríjemňujú pobyt.

Bardejovské kúpele patria k trom najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom 860 používaných lôžok k najväčším slovenským kúpeľom. V roku 2012 zamestnávali priemerne 265 osôb. Rozprestierajú sa na ploche 31 hektárov a vo vlastníctve spoločnosti je 34 objektov.

Podľa zahraničných expertov majú Bardejovské kúpele najlepšie minerálne pitné pramene na Slovensku, podobné zložením prameňom vo francúzskom Vichy. Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej. Zo všetkých slovenských kúpeľov majú Bardejovské najširšie indikačné zameranie. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva, ženské a nervové ochorenia.

Vychutnávala si ich na liečení v roku 1895 manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sisi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleóna (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského. Tá sa v Bardejovských kúpeľoch liečila v roku 1669 a jej reliéf slávnostne odhalili práve pri otvorení tohtoročnej sezóny.

Viac informácií na : www.kupele-bj.sk
Centrálne rezervačné oddelenie:
Tel.: 054/477 4346, 477 2717 Fax: 054/472 3549
E-mail: rezervacie@kupele-bj.skpk@kupele-bj.sk

Zmodernizovaným Bardejovským kúpeľom narástol počet samoplatcov o 22 %
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM