Peter Handzuš Správy

Zmrzlinová párty na ľade? Aj takto aktívne sa dá tráviť víkendový čas s deťmi

Popradčania už dobre poznajú ľadovú plochu, ktorú každoročne pripravujú dobrovoľníci na ploche vedľa kostola na Jahodnej ulici vo Veľkej.

Zdroj: Dnes24.sk

V Poprade sa dá korčuľovať nielen na ľadových plochách v správe mesta. Dlhoročnú tradíciu má klzisko, ktoré cez zimu vyrastá na ploche ihriska vedľa baptistického kostola vo Veľkej. Táto plocha nemá umelé chladenie a sezónu určuje počasie, no i tak sa tam počas zimy vyšantia mladší i starší korčuliari niekedy až do noci aj za umelého osvetlenia.

Zmrzlinová párty
16
Galéria
Foto: Katarína Kačová

Skupina dobrovoľníkov, ktorí ľadovú plochu vo Veľkej udržiavajú, tentoraz pripravila niečo aj pre najmenších korčuliarov. V sobotu 12.1. sa na klzisku konala zmrzlinová párty pre deti od 0 do 10 rokov. Okrem súťaží na korčuliach (aj bez nich) čakalo na deti sladké občerstvenie a keďže klzisko patrí ku kostolu, tak aj biblický príbeh.

“Ľad sme chceli využiť nielen na korčuľovanie, ale aj na zvestovanie evanjelia a preto sme sa rozhodli zorganizovať zmrzlinovú párty. Deti si zasúťažili a zabavili sa na olympiáde na ľade, každý získal odmenu a nakoniec počuli o tom, čo pre každého jedného z nás urobil Pán Ježiš,” povedala jedna z organizátorov zmrzlinovej párty Veronika Ivanová.

Na tomto klzisku môžete po splnení prevádzkových pokynov a troche tolerantnosti naháňať aj puk, čo na iných verejných ľadových plochách možné nie je a tak tento ľad využívajú na doplnkové tréningy aj mladé hokejové talenty.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM