Monika Vengrínová Hokej

Známi Popradčania priznávajú, aj nás pohltí hokejová horúčka: Takto si vychutnáme zápasy!

Hokejové MS budú pozerať aj známe tváre mesta. Boli sme zvedaví, kde plánujú fandiť, či pred TV pokrikujú a aké majú tipy na konečné umiestnenie slovenských reprezentantov. Vyspovedali sme popradských hokejistov či primátora.

Ilustračný obrázok k článku Známi Popradčania priznávajú, aj nás pohltí hokejová horúčka: Takto si vychutnáme zápasy!
Zdroj: TASR

Máj, okrem toho, že je mesiacom lásky, je i mesiacom, v ktorom sa konajú majstrovstvá sveta v hokeji. Tie si nenechá ujsť žiadny hokejový fanúšik. Sledovať ich bude i niekdajší majster sveta z Göteborgu a aktuálna posila HK Poprad Ľuboš Bartečko, a to, podľa svojich slov, pravdepodobne doma. „Ja hokej pozerám v kľude, nejako veľmi nepovzbudzujem,“ prezradil. A aké šance našim tento rok dáva? „Netrúfam si nejako tipovať, na ktorom mieste skončia. Držím im palce, aby to bolo čo najlepšie,“ dodal.

Aj ďalší popradský hráč, ktorý sa dostal i do tohtoročného výberu slovenskej reprezentácie a prvé prípravné zápasy absolvoval ako súčasť tímu, Dávid Gríger, si šampionát nenechá ujsť. Pozerať zápasy bude pravdepodobne v Karlových Varoch, kam odchádza na letnú prípravu. Vychutnáva si kvalitný hokej, už však majstrovstvá neprežíva tak, ako keď bol mladší. „Určite ale chlapcom držím palce, aby sa dostali čo najďalej. Majú kvalitné mužstvo a aj keď to bude ťažké, verím, že vytvoria super kolektív a pôjde im to. Netrúfam si tipnúť, koľkí skončia, najkrajšie by samozrejme bolo, keby boli prví. Ale to je ešte ďaleko,“ zaželal si Dávid.

Primátor v prípade nášho úspechu vycestuje do Čiech

Hokejovým fanúšikom je i primátor Poprad Jozef Švagerko. „MS budem sledovať najmä v televízii. Ak naši postúpia vyššie, asi vycestujem do Česka,“ povedal o svojich plánoch primátor s tým, že je pokojným fanúšikom, nekričí a nenadáva, skôr má radosť, ak sa nám darí. „Tým, že som do devätnástich hral hokej profesionálne a dodnes ho hrám amatérsky, viem posúdiť náročnosť situácií a objektívne zhodnotiť výsledok,“ prezradil o sebe Švagerko. Našim praje, aby hrali minimálne o tretie miesto, a to, čo im nevyšlo pri minulých majstrovstvách v Čechách, aby vyhrali v rozhodujúcom zápase: „Na druhej strane si uvedomujem, že súperi sú všetci ťažkí a niekedy je najdôležitejšie postúpiť zo skupiny“.

Evanjelický farár, vášnivý amatérsky hokejista, Jozef Vereščák bude majstrovské zápasy, ak mu to povinnosti dovolia, sledovať doma. „Veľmi rád sledujem hokej a už sa teším na nové „finty“, s ktorými niektorí hráči určite prídu. V zápasoch, v ktorých hrajú naši, si v duchu hovorím „Bože, daj im silu a vytrvalosť“,“ skonštatoval Vereščák a dodal, že ak naši vyhrávajú, pozerá zápas do konca, ak prehrávajú a nejde im to, odchádza, lebo je nervózny. A aké im dáva tento rok šance? „Prajem im, aby boli majstri. A keď nie, tak do tretieho miesta.“

Cyklotrialista Kočiš: Medaila určite

„Pokiaľ mi to čas dovolí, rád si sadnem k televízoru a pozriem si v hoteli nejaký zápas. Je jedno, kto bude hrať, hlavne, že to bude kvalitný hokej,“ povedal majster sveta v cyklotriale a amatérsky hokejista Ján Kočiš, ktorý aktuálne pricestoval do Nemecka, kde v rámci veľkej bicyklovej akcie bude jazdiť pred tisíckami divákov v spoločnosti najlepších jazdcov sveta. Jeho hokejové fandenie je však mierne. „Väčšinou ležím unavený pred telkou, čiže nejaké prehnané emócie neprejavujem, ale samozrejme, poteší ma každý strelený gól Slovenska. Tento rok sa priznám, že netuším, aká zostava do Čiech odcestovala, ale dúfam, že sa dostanú čo najďalej. Je to skvelá reklama pre Slovensko a o to viac, že sa hrá v Česku,“ myslí si Ján. A aký je jeho tip na výsledok našich? „Určite medaila.“.

Riaditeľ Arény Poprad Miroslav Kalnáši bude majstrovstvá sledovať najviac doma s priateľmi. Ako nám prezradil, ako každý zanietený divák zápasy prežíva emotívne a podporuje našich chlapcov. „Hokejové mužstvá sa čoraz väčšmi vyrovnávajú, teda postúpiť zo skupiny bude náročné. Zároveň však verím, že chlapci môžu stiahnuť ešte ďalej,“ uzavrel Kalnáši.

Čítajte tiež:

Kompletné spravodajstvo, tabuľky a výsledkový servis z MS v hokeji 2015

Hokejové majstrovstvá sa nezadržateľne blížia: Bude v Poprade veľkoplošná obrazovka?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM